Uleiul care te scapă de grăsimea de pe burtă în doar patru săptămâni

Uleiul de rapiță este scăzut în grăsimi saturate și bogat în grăsimi mononesaturate, fiind folosit pentru gătit și ca dressing la salate.
  • Publicat:
Uleiul care te scapă de grăsimea de pe burtă în doar patru săptămâni
Foto: shutterstock

Uleiul de rapiță este bogat în acid oleic și te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă în doar patru săptămâni, arată studiile. Dietele care au la bază uleiul de rapiță reduc nivelul colesterolului și oferă beneficii pacienților care suferă de obezitate.

Uleiul de rapiță este scăzut în grăsimi saturate și bogat în grăsimi mononesaturate, fiind folosit în principiu pentru gătit și ca dressing la salate. Excesul de grăsime abdominală reprezintă un factor de risc pentru sindromul metabolic. Această afecțiune medicală combină hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul de tip 2, care pun pacientul sub riscul de boală coronariană și accident vascular cerebral.

Uleiul de rapiță, un aliat împotriva grăsimii abdominale

Un studiu sugerează că uleiul de rapiță reduce obezitatea abdominală în rândul pacienților puși sub risc crescut de sindrom metabolic și boli cardiometabolice.

”Grăsimea viscerală sau abdominală crește riscul de boli cardiovasculare și este asociat cu riscul crescut de afecțiuni precum diabet și sindrom metabolic. Grăsimile mononesaturate din uleiul de rapiță reduc efectele adverse produse de aceste grăsimi”, explică autorul studiului, profesor Penny Kris-Etherton.

Participanții la studiu aveau deja obezitate abdominală, sindrom metabolic sau erau sub riscul celor două boli. De-a lungul studiului, participanții au urmat cinci diete pentru a testa cinci uleiuri diferite, dar uleiul de rapiță a fost singurul eficient în reducerea grăsimii. În funcție de nevoile calorice ale fiecărui participant în parte era calculată și cantitatea de ulei pe care trebuia să o consume.

De exemplu, o persoană care urma o dietă de 3000 de calorii trebuia să consume 60g de ulei de rapiță zilnic. Astfel, au băut zilnic două smoothie-uri și fiecare conținea câte 30g de ulei de rapiță, echivalentul a două lingurițe, cu 100g de lapte fără grăsimi, 100g șerbet de portocale și 100g de căpșuni congelate. Rezultatele arătau o reducere de 1.6% a grăsimii abdominale după patru săptămâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân