Alimentul gras care slăbește. Cum, cât și când trebuie mâncat ca să dea rezultate

Dieta cu avocado, un fruct bogat în grăsimi, poate arde grăsimile de pe burtă – cum e posibil acest lucru?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul gras care slăbește. Cum, cât și când trebuie mâncat ca să dea rezultate
Foto: Envato

Dieta cu avocado este noul trend în materie de cure de slăbire. Dar nu te gândi că această dietă constă doar în mâncat avocado, dimineața, la prânz și seara, eventual și între mese.

Nu, dieta cu avocado înseamnă să incluzi acest aliment în regimul tău la momentul potrivit și în cantitățile adecvate. Deci nu-ți face stocuri de avocado, nu vei mânca doar avocado o lună pentru a ajunge la greutatea dorită!

Câte calorii are un avocado?

Din păcate, avocado și-a câștigat reputația de „bogat în calorii” (234 de calorii, mai precis, pentru un singur fruct), așa că fie îl evităm de tot, fie îl mâncăm rareori. Dar dacă l-am mânca în fiecare zi, doar la o anumită oră?

Studiile spun că avocado, un fruct bogat în grăsimi sănătoase (21 de grame – adică o treime din necesarul zilnic), ca și uleiul de măsline, de altfel, te ajută să slăbești tocmai datorită grăsimii conținute.

Toate dietele populare acum – Keto, Atkins, Paleo etc. – au principii diferite de funcționare, dar un lucru le leagă – și anume avocado, recomandat pentru slăbire indiferent de ce nume poartă dieta.

Dieta cu avocado – când e indicat să mănânci avocado: dimineața sau seara?

Avocado e plin de fibre și grăsimi bune, care îți țin de foame mult timp. Din acest motiv este recomandat să mănânci avocado fie dimineața, la micul dejun, fie la prânz.

Nutriționiștii înclină mai degrabă spre prânz – pentru că avocado ține de foame vreo 5-6 ore și asta înseamnă că nu vei mai ciuguli între mese tot felul de prostioare, nici nu vei mai fi lihnit la cină, când ești în stare să devalizezi frigiderul.

Un singur fruct e de ajuns – nu exagera cu guacamole și nachos sau avocado cu mozzarella și roșii!

Dar avocado mai conține o substanță care ajută în procesul de slăbire – aceasta este manoheptuloza, un carbohidrat care, potrivit studiilor, ar regla modul în care organismul folosește insulina.

Așadar, avem într-un avocado combinația perfectă de grăsimi, fibre și carbohidrați, combinație care favorizează arderea rapidă a grăsimilor din corp.

Nu degeaba i se mai spune Domnului Avocado și Fructul Keto – în dieta ketogenică trebuie să consumi cantități mult mai mari de grăsimi pentru a aduce corpul în starea de cetoză, adică aceea în care organismul folosește grăsimea drept combustibil pentru producția de energie.

5 beneficii ale consumului zilnic de avocado

Dar dieta cu avocado nu are doar acest beneficiu – cel de a te ajuta să mănânci mai puțin și, implicit, să slăbești. Iată ce alte efecte benefice are consumul de avocado, potrivit thebeet.com:

Ajută la întărirea sistemului imunitar – datorită substanțelor nutritive și antioxidanților conținuți, avocado reduce stresul oxidativ asupra celulelor și poate ameliora simptomele răcelii, gripei sau altor infecții virale.

Conținut crescut de potasiu, bun pentru inimă – un avocado conține aproximativ 700 de miligrame de potasiu, în vreme ce mult-lăudatele banane, doar puțin peste 400 de miligrame. Acest mineral este foarte important pentru organism – asigură buna circulație a sângelui dinspre și către inimă, previne retenția de apă în țesuturi și reduce riscul de pietre la rinichi, osteoporoză și chiar atac cerebral.

Rezervor de vitamine – avocado conține 20 de vitamine și minerale, deci nici un supliment nu poate înlocui cu succes acest fruct minunat. La o porție de 100 de grame de avocado beneficiezi de: 26% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina K, 20% din DZR de vitamina B9 (acid folic), 17% din DZR de vitamina C, 14% din DZR de vitamina B5, 13% din DZR de vitamina B6, 10% din DZR de vitamina E și 14% din DZR de potasiu.

Bun pentru cei care se luptă cu colesterolul – avocado este bogat în grăsimi sănătoase care ajută la absorbția eficientă a nutrienților, fără a crește nivelul colesterolului „rău” LDL.

Avocado pentru vedere brici – luteina și zeaxantina din acest fruct sunt antioxidanți recunoscuți de Asociația Americană de Optometrie pentru efectele lor benefice asupra ochilor.

Citește AICI Ce este dieta cu avocado | Poți da jos 5 kilograme în 2 săptămâni, în cel mai sănătos mod cu putință

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân