De ce este sănătos să mănânci supă și cum te ajută să scapi de kilograme

11.01.2021
De ce este sănătos să mănânci supă și cum te ajută să scapi de kilograme
Sursa foto: Pixabay

Supele fac parte din meniul nostru deja de mult timp și au câștigat foarte mult teren în fața ciorbelor tradiționale românești, poate și pentru că vin într-o varietate mai mare, cu ingrediente uneori exotice, cu arome deosebite. Supele combină unele legume sănătoase pe care bucătăria noastră le folosește cel mult în salate, semințe, lactate și condimente, pentru savori speciale.

O dietă cu supe îți asigură cei mai mulți nutrienți de care are nevoie organismul tău, pentru că folosește ingrediente variate – chiar și carne, iar aportul de lichide în organism este semnificativ, acest lucru fiind esențial în demersul pe care îl faci pentru eliminarea kilogramelor în plus.

Dacă vrei să slăbești câteva kilograme într-un timp relativ scurt îți recomandăm să-ți concentrezi meniul pe supe creme. Pe acest blog găsești patru rețete ușor de făcut și care te vor ajuta în acest sens.

Consumul de supe crește sațietatea, iar senzația de „plin” se menține mai multe ore. Datorită acestui fapt, nevoia de a consuma și alte alimente mai bogate în calorii se reduce semnificativ.

Specialiștii spun însă că o dietă bazată exclusiv pe supe este o soluție pe termen scurt, iar după eliminarea kilogramelor în plus – de regulă se pierd aproximativ 3 kilograme într-un interval de o săptămână – se recomandă revenirea la un meniu diversificat și echilibrat.

Dacă meniul tău zilnic include o supă, acest lucru te va ajuta la menținerea greutății pe care ți-o dorești.

Pe blogul VeryWellFit afli mai multe despre dieta bazată exclusiv pe supe, care sunt plusurile și minusurile ei, dar și mai multe rețete care te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus.

De ce este sănătos să consumi zilnic supe? Răspunsul este cât se poate de simplu. Îți asigură un aport important de nutrienți, vitamine și lichide și susțin digestia rapidă și sănătoasă. În funcție de ingredientele folosite, aportul caloric poate fi scăzut spre moderat.

Dacă îți prepari o supă cremă doar din legume va trebui să completezi meniul zilnic cu mese mai bogate în calorii. În schimb, dacă vei consuma o supă care conține și smântână sau parmezan, va trebui să ții cont de acest lucru și să alegi cu grijă componența celorlalte mese.

În concluzie, supele conțin ingrediente de bună calitate care susțin sănătatea organismului tău și ajută la hidratare – foarte importantă pentru digestie. Poți să slăbești semnificativ pe termen lung dacă le incluzi zilnic în meniul tău, însă ai grijă să le completezi cu alte alimente sănătoase. Pe de altă parte, o dietă bazată exclusiv pe supe, timp de o săptămână, te va ajuta să scapi rapid de câteva kilograme nedorite.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras