Ce să NU pui în salată dacă ești la dietă. 7 ingrediente care transformă salata în bombă calorică

7 ingrediente pe care să nu le pui în salată dacă ești la dietă. O transformă într-o bombă calorică și te îngrașă!
  • Publicat:

Consumul de salată este recomandat de toţi nutriţioniştii atât în regimul de slăbire, cât şi într-o dietă normală, de menţinere a greutăţii, datorită numeroaselor vitamine, minerale şi fibre conţinute. Nu de puţine ori însă preferăm să adăugăm în salată câteva ingrediente care, credem noi, ne conferă saţietate sau dau un plus de gust, cum ar fi brânza, nucile, bucăţelele de bacon prăjit sau crutoanele.

Aceste adaosuri nu sunt deloc indicate, spun experţii, pentru că transformă salata dintr-un preparat sănătos într-unul cu multe calorii. Iată care sunt ingredientele pe care trebuie să eviţi să le adaugi în salată dacă ţii dietă!

Citește și: Ce să pui în salată ca să țină de foame și să nu îngrașe. 5 ingrediente cu puține calorii

Baconul nu are ce să caute în salată

Are gust bun, dar poate aduce în plus salatei tale circa 400 de calorii şi 30 de grame de grăsime. Baconul foarte procesat are la bază grăsimi trans, sare şi, îţi vine să crezi sau nu, zahăr!

Ştim că îţi place să găseşti bucăţele crocante de bacon printre frunzele de salată, dar renunţă la el dacă ţii la greutatea ta.

Înlocuieşte baconul cu ridichi sau ardei gras.

Fără crutoane în salată

E ca şi cum ai mânca salată cu pâine. Renunţă la ele! Îţi aduc multe calorii în plus, dar şi câteva grame de grăsime nesănătoasă, pentru că de multe ori sunt prăjite, pentru a avea un gust mai bun.

Prăjelile, complet contraindicate la dietă

Fie că vorbim de pui, peşte sau creveţi. Chiar dacă, în mod normal, aceste ingrediente sunt sănătoase, atunci când le „scăldăm” în prealabil în ulei sau unt ori le tăvălim și printr-un strat generos de făină și pesmet, vor deveni bombe calorice, pline de grăsimi şi calorii.

Alege să adaugi în salate doar variante de carne la grătar, la cuptor sau fiartă.

Dressinguri cremoase, maioneză – NU în salată

Evită-le, poţi strica bunătate de salată (şi eforturile tale de a-ţi menţine greutatea) cu astfel de sosuri din comerţ, pline de calorii şi grăsimi.

Un pliculeţ de acest gen conţine între 110 şi 150 de calorii, cam cât are toată salata.

Mai bine fă-ţi o vinegretă sau un sos de iaurt cu puţină zeamă de lămâie. Sunt opţiuni mai sănătoase şi cu mult mai puţine calorii.

Mezeluri, şuncă, de evitat în salate

Fie că vorbim despre şunca de Praga, cea de pui ori de curcan, încearcă să le eviţi în salate, pentru că sunt hiperprocesate şi nu-ţi aduc acele proteine după care organismul tânjeşte, ci numai calorii, grăsime şi sare cu duiumul.

Surse excelente de proteine sunt carnea de curcan la grătar sau un ou fiert.

Nu adăuga nuci glazurate în salată

Chiar dacă dau un gust bun salatei, acestea trebuie evitate, pentru că aduc organismului o cantitate suplimentară de zahăr, care nu face decât să îţi crească pofta de mâncare şi să îţi „alimenteze” dependenţa de dulce.

Alege nucile naturale, neprăjite, dar nu exagera nici cu acestea, pentru că au multe calorii.

Brânză cu măsură în salată

Nu e neapărat o alegere proastă, dar trebuie să fii atentă la ce sortiment de brânză alegi şi la cantitate. Brânza cheddar, de exemplu,  are un conţinut ridicat de calciu şi proteine, dar vine la pachet cu multe grăsimi saturate.

Porţia corectă de brânză este jumătate din cea de carne, adică maximum 70 de grame pentru telemea şi numai 30-35 de grame când vine vorba de parmezan, caşcavaluri şi brânză „împuţită”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân