Oțetul poate ajuta în cura de slăbire (studiu) | Pastila de dietă

Află cum te poți bucura de beneficiile date de oțet dacă ții cură de slăbire!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă vrei sa slăbești, există un ingredient care poate stimula eliminarea kilogramelor în plus: este vorba despre oțet, cel din cidru de mere.

Un studiu japonez susține faptul că 15 ml de oțet din cidru de mere, adăugați în 500 ml de apa, pot contribui la eliminarea kilogramelor în plus.

Performanțele oțetului din cidru de mere se datorează acidului acetic. Acesta poate reduce nivelul de glucoză din sânge și poate regla insulina.

În plus, acidul acetic este bun și pentru instalarea senzației de sațietate.

Oțetul din cidru de mere este și un bun prebiotic. Adică este o hrană bună pentru bacteriile din sistemul digestiv. Dacă acestea sunt hrănite corect, organismul va avea o proporție optimă de bacterii bune. Iar acestea contribuie la starea de sănătate, dar și la echilibrul psihic.

Un alt studiu efectuat pe cobai de laborator a arătat că oțetul din cidru de mere poate reduce nivelul colesterolului rău și îl poate crește pe cel bun.

Oțetul din cidru de mere poate fi combinat cu salata verde, ceapa verde, ridichi și poate da gust unei salate cu avocado.

Oțetul din cidru de mere poate fi o alternativă la lămâie pentru preparatele cu pește, conservele de pește și salatele de legume. De asemenea, carnea se poate marina în oțet și condimente pentru un plus de gust. Să nu uităm că există persoane care preferă să acrească ciorbele cu oțet.

Oțetul de cidru de mere este de preferat altor tipuri de oțet pentru că are o cantitate mai scăzută de mucegaiuri care se pot găsi în alte tipuri de oțet.

Atentie însă: oțetul nu trebuie consumat în exces pentru că poate afecta dinții și mucoasa stomacului. Este ideal de utilizat doar drept condiment pentru a acri diverse preparate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Meniu vegetarian simplu și gustos
Meniu vegetarian simplu și gustos