Oțetul de mere în lupta cu acneea: cum este corect să îl aplicăm pe ten?

De-a lungul timpului, oțetul de mere a fost folosit pentru a dezinfecta sau pentru a trata și ameliora anumite afecțiuni ale pielii.
  • Publicat:
Oțetul de mere în lupta cu acneea: cum este corect să îl aplicăm pe ten?
Foto: shutterstock

Dacă te confrunți cu acneea, cu siguranță ești în căutare de tratamente, fie de la specialiști, fie remedii naturale. Află că unul dintre ingredientele pe care deja le ai în bucătărie se potrivește perfect cu ceea ce cauți. Este vorba de oțetul de mere, un produs ideal pentru îngrijirea pielii care suferă de acnee.

Știm deja că acest ingredient acid sprijină sănătatea tractului gastrointestinal atunci când este consumat, iar aplicat pe scalp îndepărtează impuritățile acumulate și poate fi folosit în rutina de detoxifere a scalpului. Tot acest produs promite să lupte și împotriva acneei.

Cum ajută oțetul de mere în lupta cu acneea?

De-a lungul timpului, oțetul de mere a fost folosit pentru a dezinfecta sau pentru a trata și ameliora anumite afecțiuni ale pielii. Dacă ești fan produselor de îngrijire homemade, atunci merită să încerci. Procesul de fermentare prin care se produce oțetul de mere creează un compus cheie numit acid acetic, care este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Toate aceste proprietăți fac ca oțetul de mere să reducă prezența acneei. Bacteriile, alături de sebum și celulele moarte pot bloca porii, iar astfel apare acneea, iar din acest motiv avem nevoie de puțin efort pentru a reduce sau inhiba apariția acestora.

Mai mult, oțetul de mere, care are un pH acidic de 2 până la 3, poate reechilibra pH-ul pielii, considerat un alt avantaj în lupta cu acneea. pH-ul optim al pielii este de 5.5, dar factorii de mediu îl pot afecta și îl pot face mai puțin acid. Scopul lui este să protejeze pielea de penetrarea bacteriilor, fungilor și virusurilor.

Cum tratăm acneea cu oțet de mere?

Poți aplica ingredientul direct pe zonele cu probleme și poți folosi acest ingredient ca pe un produs natural de curățare sau toner. Asigură-te înainte de toate că este diluat, pentru că aplicat direct pe piele poate produce arsuri. Îl poți dilua sau îl poți amesteca alături de alte ingrediente precum apă de trandafiri sau ulei de arbore de ceai, acestea fiind totodată și cele mai în vogă ingrediente pentru îngrijirea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia