Sulful sau „mineralul frumuseții” ameliorează bolile din sfera ORL și reumatismul

  • Publicat:
  • Actualizat:
Sulful sau „mineralul frumuseții” ameliorează bolile din sfera ORL și reumatismul

Cunoscut drept „mineralul frumuseții”, sulful ameliorează bolile căilor respiratorii și reumatismul, tulburările digestive, alergiile, problemele pielii, întărește unghiile și părul și ajută la reglarea metabolismului.

Sulful este considerat un panaceu împotriva petelor pielii, dermatitelor, acneei și punctelor negre, deoarece stimulează organismul să producă mai mult cortizol (sau hormonul responsabil cu vasodilatația), stimulând circulația sanguină, oxigenarea celulelor și eliminarea toxinelor.

De asemenea, sulful are proprietăți dezinfectante și antiinflamatoare incredibile deoarece, pătrunzând adânc în porii pielii, îndepărtează eficient excesul de grăsime din piele, reduce numărul de bacterii din derm și previne dezvoltarea acestora.

Există nenumărate motive pentru a beneficia de băile cu sulf!

Dintre apele termale, cele sulfuroase conțin o cantitate egală sau mai mare de un miligram de acid sulfuric la litru. Proprietățile benefice ale apelor termale sulfuroase sunt cunoscute și exploatate încă din cele mai vechi timpuri. Acestea au caracteristica de a fi ușor asimilabile de organism și au numeroase proprietăți terapeutice, care pot fi utilizate atât prin tratamente interne, cât și prin uz extern.

Unde poți beneficia de aceste ape sulfuroase?

Stațiunea Băile Herculane este renumită pentru băile termale cu sulf. Ce face ca apa de la Herculane să fie atât de minunată?

Apa izvoarelor minerale din Băile Herculane are proprietăți curative datorită conținutului bogat de hidrogen sulfurat. Hidrogenul sulfurat este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, urmând ca apoi să fie eliminat prin piele, intestin și rinichi, aflăm de la dr. Otilia Oprișan, medic balneolog.

De menționat că apa sulfuroasă de la Băile Herculane, cu pH optim pentru piele, tratează afecțiuni reumatice degenerative, osteoarticulare, respiratorii, neurologice, ginecologice, post-traumatice, precum și afecțiuni asociate (digestive, renale, cardiovasculare, dermatologice, endocrine sau de nutriție).

Cum funcționează tratamentul balnear?

În timpul băilor în ape sulfuroase, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicată a apei folosită în tratamentul balnear (38-60ºC) deschide porii, iar mineralele sunt astfel absorbite prin piele.

Aburii au efecte antiinflamatoare, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice, ajutând bolnavii cu BPOC, astm bronșic, sinuzite, rinite alergice, ozena.

În plus, concentrația mare de sulf din astfel de băi este rețeta succesului pentru o piele frumoasă: previne ridurile și vindecă acneea. De asemenea, tratamentul balnear cu ape sulfuroase crește circulația arterială cutanată periferică. Practic, urmând un tratament balnear cu ape sulfuroase, acesta te ajută să scapi de furnicăturile și amorțeala mâinilor și picioarelor, punctează specialistul.

Totodată, circulația îmbunătățită a sângelui ajută la eliminarea toxinelor (băile sulfuroase detoxifică ficatul) și la oxigenarea organelor din corp. Beneficiind de o mai bună circulație sangvină, pielea este capabilă să lupte împotriva bacteriilor și infecțiilor cu care poate intra în contact. Un aspect foarte important, în special în această perioadă în care avem de-a face cu pandemia de coronavirus.

Și asta nu e totul, căci o cură cu ape sulfuroase ameliorează și afecțiuni ale aparatului locomotor.

Apele termosulfuroase combat durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajutând la recuperarea mobilității articulare. Apa fierbinte are un efect relaxant, ușor sedativ, prin care vei reuși să îndepărtezi orice urmă de tensiune. La nivel articular, induce vasodilatație și astfel scade ischemia, adaugă medicul balneolog.

Efectul antiinflamator și antialergic al apelor sulfuroase este util și în tratarea unor boli ginecologice: infecții cervicale, anexită, insuficiențe ovariene cu sau fără alte tulburări endocrine, sau insuficiențe enzimatico-metabolice.

De asemenea, tratamentul balnear se recomandă și în cazul afecțiunilor neurologice periferice pentru: pareze ușoare, recente, afectări ale tendoanelor, înlăturarea tulburărilor trofice și vegetative; combaterea sechelelor dureroase și inflamatorii; educarea funcțiilor de coordonare a mâinii și piciorului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia