Cele mai bune ceaiuri naturale pentru suprimarea poftei de mâncare

  • Publicat:

Ceaiuri care taie pofta de mâncare? Da, există! Și ele nu conțin nici aditivi, zahăr sau substanțe amestecate, iar calitățile lor au fost subiect de studiu ani de-a rândul. Iată 5 dintre cele mai indicate spre consum!

TOP 5 ceaiuri care taie pofta de mâncare și sprijină procesul de slăbire

Ceaiul verde

Beneficiile ceaiului verde sunt multiple: ajută la reducerea riscului unor boli precum artrita și diabetul și este o alegere ideală pentru persoanele care doresc să-și reducă pofta de mâncare și să înlocuiască gustările cu o băutură sănătoasă.

Ceaiul verde are o mulțime de antioxidanți care sprijină combaterea foamei, ceea ce poate duce la suprimarea poftei de mâncare și la pierderea în greutate implicit.

Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este o băutură aromată, acrișoară, care aduce multe satisfacții băutorilor de ceai. Datorită polifenolilor din conținut, consumul de hibiscus poate ajută la pierderea kilogramelor și la reducerea grăsimii, în special celei din zona abdomenului.

Mai mult, ceaiul de hibiscus poate sprijini și potolirea setei, făcându-l un alt excelent când este consumat în locul băuturilor dulci și răcoritoare.

Citește și: Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială

Ceaiul de mentă

Studii recente au arătat că aromele de mentă suprimă foamea, uneori ore întregi. Potrivit specialiștilor în nutriție, menta are capacitatea de a-ți ușura stomacul după ce ai mâncat, astfel încât să nu mai ajungi la desert sau alte gustări.

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate calma tractul gastro-intestinal și ușoarele dureri de stomac/greața. Partea bună a ceaiului de ghimbir este că nu are efecte secundare, așa că dacă descoperi că stomacul te deranjează din când în când, nu există niciun motiv să nu încerci un ceai care calmează stomacul.

Citește și: Dieta cu ghimbir | Folosește această metodă ca să slăbești 5 kilograme în 7 zile

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie nu reduce neapărat senzația de foame, cât are un efect diuretic extraordinar. Este, de asemenea, bogat în potasiu, ceea ce îl face ideal pentru reumplerea electroliților pierduți.

Precauții pentru ceaiul din plante

În general, ceaiul este excelent pentru organism, dar există câteva probleme de sănătate de care ar trebui să ținem cont, mai ales dacă alegem să consumăm mai multe căni pe zi. Medicii avertizează că prea mult ceai poate interfera cu capacitatea unor persoane de a absorbi fierul. Precauție, așadar!

FOTO: Shutterstock | SURSA: HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia