Ce să mănânci sănătos, ieftin și ce ține și de foame

Mâncați mere cât mai des. Ele aduc multiple beneficii digestiei, țin de foamne și sunt accesibile ca preț.
  • Publicat:
Ce să mănânci sănătos, ieftin și ce ține și de foame
Alimente ieftine care țin de foame, foto Shutterstock

 Oricât de complicat ar părea să mănânci sănătos, în realitate există o mulțime de opțiuni. Și variante. Și unele chiar nu necesită efort. Totul ține de informarea corectă, aprovizionare și planificare. Nutriționistul Șerban Damian dă câteva exemple de alimente ce potolesc foamea dar și hrănesc.

 

Nu mai este un secret pentru nimeni că unul dintre cele mai populare și ieftine fructe, merele sunt pe lista alimentelor sănătoase și sățioase. Iată la ce ajută: “Merele sunt surse excelente de fibre solubile și pectină. Aceste fibre voluminoase necesită timp pentru a fi mestecate, ceea ce permite stomacului să semnalizeze creierului când s-a atins starea de sațietate și previne supraalimentarea. De asemenea, limitează absorbția de calorii și carbohidrați în exces. Pe lângă apă, merele conțin flavonoide antioxidante care ajută la combaterea inflamației și protejarea sănătății inimii.”, explică nutriționistul.

Iaurt – de ce să-l consumi cât mai des

Despre iaurt numai de bine. Bacteriile vii prezente în iaurt mențin un sistem digestiv curat și sănătos și oferă beneficii majore pentru sănătate. Iată la ce ajută: “Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și alți micronutrienți ușor de digerat. O porție de iaurt vă oferă tiamină, care ajută la menținerea apetitului. De asemenea, iaurtul ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor și ajută la scăderea în greutate”.

Nuci – de ce să le adăugați în meniul zilnic

Pe lângă îmbunătățirea memoriei, nucile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care țin foamea departe. ”Atât timp cât ținem cont de porții, nucile pot fi o gustare ideală între mese. Câteva nuci, migdale sau alune în stare crudă, vă pot ajuta să vă feriți de gustările nesănătoase și să vă potoliți foamea”, explică dr. Șerban Damian. Pe lângă gustare, le puteți adăuga și în salate pentru un aport de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Este adevărat, nucile nu sunt foarte ieftine, dar se recomandă consumul a circa 20 g zilnic.

Dr Serban Damian
Dr Serban Damian, foto arhivă personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân