Băutura care îți menține creierul tânăr și crește speranța de viață

Această băutură îți oferă acea stare de alertă de care ai nevoie în primele ore ale dimineții și, unde pui că îți și menține creierul tânăr!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Băutura care îți menține creierul tânăr și crește speranța de viață
Foto: shutterstock / Băutura care îți menține creierul tânăr și crește speranța de viață

E de la sine înțeleasă acea dependență de cafea, mai ales că are numeroase beneficii pentru sănătate, în special când este consumată în cantitățile recomandate. Pe lângă faptul ca ajută împotriva inflamațiilor, cafeaua poate crește speranța de viață și sprijină sănătatea creierului. Mai mult, îți oferă acea stare de alertă de care ai nevoie în primele ore ale dimineții și, unde pui că îți și menține creierul tânăr!

Beneficiile cafelei asupra creierului

În urma unui studiu publicat recent în Nutritional Neuroscience, informațiile au fost colectate din National Health and Nutrition Examination Surveys din perioada 2011 până în 2014. Datele se concentrau asupra relației dintre cofeină și funcțiile cognitive ale 827 de participanți cu vârste de 60 de ani sau peste 60 de ani. Rezultatele au arătat că în urma consumului de cofeină se prevenea înrăutățirea funcțiilor cognitive în timp.

Cu cât cafeaua este mai mult studiată, cu atât mai mult beneficiile pentru sănătate oferite de cafea sunt elucidate, spun specialiștii. Când vine vorba de beneficiile cafelei asupra creierului, autorii studiului explică faptul că această băutură conține polifenoli și antioxidanți care au proprietăți antiinflamatorii și care joacă un rol esențial în reducerea riscului de apariție a declinului cognitiv.

În privința cantității de cafea recomandată pentru a putea fi consumată într-o zi, patru cești de cafea reprezintă doza optimă dacă vrei să beneficiezi de toate atuurile sale. Mai mult, important este să optezi pentru cafeaua simplă, neagră, cu minimul de aditivi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân