Dieta cu castraveți: slăbești 7 kilograme în 7 zile! Ce ai voie să mănânci, în afară de castraveți

Dieta cu castraveți face furori în sezonul cald, dar pentru că este o dietă severă, nu este recomandată pe termen lung.
  • Publicat:
Dieta cu castraveți: slăbești 7 kilograme în 7 zile! Ce ai voie să mănânci, în afară de castraveți
Sursa foto: profimediaimages.ro

Dieta cu castraveți promite pierderea rapidă a kilogramelor în plus. Există numeroase versiuni ale acesteia, dar majoritatea promit acelaşi lucru: slăbeşti 7 kilograme în 7 zile. Castraveţii sunt foarte sănătoşi, aşadar probabil te întrebi cât de eficientă este, de fapt, această dietă. Haideţi să aflăm împreună ce presupune dieta cu castraveți, care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi, dar şi care sunt beneficiile şi riscurile cu care vine la pachet.

Ce este dieta cu castraveți?

Dieta cu castraveţi te ajută să scapi rapid de kilogramele nedorite. Aceasta trebuie urmată timp de 7-14 zile (nu mai mult!) şi presupune consumul de castraveţi alături de alte alimente bogate în proteine, precum ouă, pui, peşte şi nuci.

Se recomandă înlocuirea multor alimente cu castraveţii, ceea ce înseamnă că până şi consumul de fructe şi legume trebuie să fie limitat.

Reguli de dietă

Nu există reguli standard în ceea ce priveşte dieta cu castraveţi, în afara faptului că trebuie să consumi castraveţi la fiecare masă. Atunci când simţi că îţi este foame, trebuie să mănânci un castravete.

Această teorie a apărut pentru că acest aliment este unul scăzut în calorii, aşadar poţi consuma oricâţi castraveţi doreşti. De asemenea, au un aport scăzut de proteine, un nutrient de care corpul are nevoie pentru a menţine sănătatea pielii, a muşchilor şi articulaţiilor.

Tocmai din acest motiv se recomandă consumul de castraveţi alături de alimente bogate în proteine. Mai mult, această dietă îţi permite să adaugi anumiţi carbohidraţi precum toast, orez brun sau cartofi.

Cum funcţionează dieta cu castraveți?

Până acum, nu s-au făcut studii specifice asupra dietei cu castraveţi, dar te poţi aştepta la pierderea kilogramelor în plus având în vedere că este o dietă scăzută în calorii. Fiind o dietă destul de severă, nu este recomandat să o urmezi pentru prea mult timp.

În urma unui studiu s-a descoperit că o dietă scăzută în calorii (sub 800 de calorii pe zi) nu este eficientă pe termen lung. În plus, cu cât este mai severă, cu atât este mai greu de ţinut. În privinţa castraveţilor, 300 de grame conţin 45 de calorii.

De asemenea, oferă o cantitate mică de nutrienţi precum potasiu, vitamina C şi vitamina K. Proteinele, grăsimile, fibrele, calciu, fierul şi alţi nutrienţi necesari pentru sănătatea corpului lipsesc cu desăvârşire. Chiar dacă la fiecare masă consumi alimente bogate în proteine sunt şanse foarte mici să ajungi la necesarul zilnic.

Foarte multe persoane revin la greutatea iniţială după ce termină un program strict de alimentaţie aşa cum este acesta, în special dacă dieta nu te învaţă să mănânci sănătos. Aici vorbim de controlul pe care învăţăm să-l avem asupra porţiilor, dar şi despre etichetele produselor pe care trebuie să ştim să le citim.

Dezavantaje ale dietei cu castraveţi

Chiar dacă temporar scapi de kilogramele în plus, această dietă vine la pachet şi cu suficiente dezavantaje.

Este o dietă severă. Dieta cu castraveţi vine cu restricţii în privinţa anumitor grupe de alimente şi nu face altceva decât să te încurajeze să mănânci castraveţi timp de două săptămâni. Este o dietă inadecvată din punct de vedere nutriţional, pentru că nu mănânci corespunzător, este o dietă extremă, ceea ce poate duce la o relaţie nesănătoasă cu mâncarea. Astfel apar tulburările de mâncare care, mai târziu, pot duce la apariţia obezităţii.

Este o dietă scăzută în grăsimi şi proteine. Castraveţii pot fi o sursă ideală de nutrienţi atunci când fac parte dintr-o dietă echilibrată. Sunt scăzuţi în calorii, la fel cum sunt şi proteinele şi grăsimile, doi macronutrienţi necesari. 300 de grame de castraveţi conţin 2 grame de proteină şi 0.3 grame de grăsimi. Proteina este importantă pentru funcţiile corpului, precum producţia de enzime şi hormoni, menţine structura pielii şi creşterea masei musculare, în timp ce grăsimea este o sursă de calorii importantă pentru funcţionarea sistemului nervos, sănătăţii creierului şi absorbţia de vitamine grase solubile precum vitaminele A, D, E şi K.

Nu este sustenabilă. Această dietă nu trebuie urmată mai mult de 7-14 zile, asta pentru că este scăzută în calorii şi nu este o sursă ideală de nutrienţi.

Alimente pe care să le consumi

Nelipsit de la fiecare masă este castravetele. Iată o listă cu alimentele pe care le poţi consuma în dieta cu castraveţi.

Legume: castraveţi, roşii, spanac, salată verde

Proteine: carne de pui, peşte, ouă, iaurt grecesc, brânză cottage, brânză cheddar

Carbohidraţi: orez brun, cartofi, pâine din grâu întreg

Grăsimi: ulei de măsline

Băuturi: apă, ceai

Alimente pe care să le eviţi

Principiul de bază? Multe alimente pot fi înlocuite cu castraveţi.

  • Fructe, dacă nu este vorba de smoothie-uri
  • Mâncare prăjită
  • Dulciuri şi băuturi care conţin zahăr adăugat

Dieta cu castraveţi: meniul pe 3 zile

Ziua 1

  • Mic dejun: 2 ouă cu castraveţi
  • Gustare: 2 castraveţi
  • Prânz: salată cu castraveţi, suc de lămâie şi iaurt grecesc
  • Gustare: 2 castraveţi
  • Cină: pui la rotisor cu castraveţi şi orez brun

Ziua 2

  • Mic dejun: smoothie cu castraveţi, măr verde şi spanac
  • Gustare: 1 castravete şi un pumn de migdale
  • Prânz: 1 castravete, o portocală şi câteva bucăţi de brânză
  • Gustare: ceai verde
  • Cină: 1 castravete cu brânză cottage

Ziua 3

  • Mic dejun: pâine integrală, castravete şi brânză
  • Gustare: 2 castraveţi
  • Prânz: salată de castraveţi cu roşii şi ulei de măsline
  • Gustare: 1 măr verde
  • Cină: somon, cartofi la cuptor și salată de castraveți
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”