Băutura care crește riscul de boală Parkinson

Trebuie să renunți la consumul de lapte zilnic, iar asta pentru că noi descoperiri sugerează că ar putea crește riscul de boală Parkinson.
  • Publicat:
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Foto: shuttersrock / Băutura care crește riscul de boală Parkinson

Atunci când vrei să-ți potolești setea, ideal ar fi să optezi pentru un pahar de apă. Bineînțeles, alte variante sănătoase mai sunt și ceaiurile simple sau cafeaua neagră, mai ales dacă vrei ca organismul să se bucure de mai multe beneficii. Pe de altă parte, ia în calcul că trebuie să renunți la consumul de lapte zilnic, iar asta pentru că noi descoperiri sugerează că ar putea crește riscul de boală Parkinson.

În urma unui review extins publicat în Nutritional Neuroscience, cercetătorii au avut în vedere 52 de alte studii realizate din ani 2000 până în prezent. Specialiștii s-au concentrat pe modul în care nutriția afectează șansa de a dezvolta boala Parkinson, dar și cum poate afecta progresul bolii. Aici include și modul în care cafeaua, alcoolul, vitaminele, polifenolii și produsele lactate, dar și dieta Mediteraneană cresc sau reduc acesr risc.

Rezulrarele arată că polifenolii, acizii grași polinesaturați, cafeaua și dieta mediteraneană ajută la reducerea dezvoltării sau progresiei bolii Parkinson, în timp ce laptele crește acest risc.

Boala Parkinson și alte boli neurologice sunt impactate de dietă și nutriție, iar când vine vorba de consumul de lapte în exces, acesta nu este tocmai o alegere potrivită din cauza conținutului nesănătos de acizi saturați. Din acest motiv, produsele lactate trebuie consumate cu moderație din cauza conținutului de grăsimi saturate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân