Ce garnituri merg la pește. 5 combinații delicioase, cu puține calorii și ușor de preparat

  • Publicat:
  • Actualizat:

Dacă te întrebi ce garnituri merg la pește, află că există numeroase preparate pe care le poți alătura acestui aliment sănătos. Evită cartofii prăjiți – știm că sunt delicioși, dar îți aduc multe calorii și mai deloc substanțe nutritive. 

Dacă alegi garnitura potrivită pentru pește, gustul acestuia va fi mult mai bine pus în valoare și te vei ridica de la masă spunând „Mmm, ce bun a fost!” fără să-ți faci griji în privința caloriilor. Iar asta pentru că peștele nu necesită o garnitură grea, ci una light, din alimente proaspete bogate în vitamine și minerale, dar sărace în calorii.

Află mai jos ce garnituri merg la pește și cum se prepară.

Ce garnituri merg la pește. 5 combinații gustoase cu puține calorii

Indiferent de tipul de pește, majoritatea dintre noi alegem ca garnitură fie mămăliguța cu mujdei, fie clasicii cartofi natur sau orezul simplu.

Există însă și alte preparate pe care le poți alătura acestui aliment sănătos, care îi dau savoare și nu sunt deloc greu de gătit. Iată câteva variante.

Salată Fattoush

Este o salată preparată frecvent în bucătăria libaneză, unde îşi are originile. Aceasta este indicată în timpul sezonului estival deoarece este foarte răcoritoare, energizantă şi uşoară.

Ai nevoie de câteva roșii, castraveți, ceapă verde, salată verde, pătrunjel, suc de lămâie, câteva frunze de mentă. Vezi aici cum se prepară salata Fattoush. 

Salată de sfeclă roșie cu hrean și mărar

Combinația de carne dulce și sfeclă roșie acrișoară este pur și simplu demențială. Pe lângă faptul că aduci în farfurie un curcubeu culinar plin de vitamine, această garnitură va garanta și „trecerea” la cei mici, care vor fi încântați de minunăția de culori și textura ușor crocantă a sfeclei. Succes garantat!

Modul de preparare? Simplu ca bună ziua: tai rondele/bastonașe sau dai pe răzătoarea cu ochiuri mari 2-3 sfecle roșii fierte (le găsești în comerț gata făcute, dar ai grijă la zahărul din compoziție), adaugi 2 lingurițe de hrean și garnisești cu o legătură de mărar.

Orez de conopidă cu morcov

O altă variantă de garnitură ușoară pentru pește este orezul din conopidă, o legumă pe care neapărat trebuie să o incluzi în dietă dacă plănuiești să mai dai jos câteva kilograme. Are doar 25 de calorii la suta de grame!

Pentru mai multă culoare, adăugați în „orezul fals” și un morcov.

Modul de preparare e atât de simplu: taie conopida în buchețele, apoi mărunțește-o câteva secunde la chopper (nu mai mult, altfel se face pastă). Dă un morcov pe răzătoare și toacă mărunt o ceapă – călește-le într-o tigaie cu 1 lingură de ulei până se înmoaie. Adaugă conopida mărunțită și 2 linguri de apă. Lasă pe foc 5 minute, apoi potrivește de gust cu sare și piper.

Legume sau fructe la grătar

O porție de legume sau fructe la grătar desăvârșește orice masă. Poți folosi ciuperci, dovlecei, ardei gras, porumb, roșii, rondele de ananas, piersici, orice îți place.

Trebuie doar să le stropești cu puțin ulei de măsline și să le lași să sfârâie pe grătar câteva minute. Sare și piper și garnitura e gata!

Salată coleslaw cu iaurt

Această salată este simplu de preparat, proaspătă, ușor crocantă și delicioasă alături de numeroase preparate. O poți savura lângă pui rotisat, omletă, friptură suculentă de vită sau de porc și, bineînțeles, pește la cuptor sau la grătar.

Pentru această rețetă ai nevoie de varză albă, morcov, ceapă, iaurt, oțet din cidru de mere, suc de lămâie, sare și piper după gust. Vezi aici cum se prepară salata coleslaw. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân