10 fructe și legume care pot fi preparate la grătar – delicioase și sănătoase!

O porție de legume la grătar desăvârșește orice masă festivă. La fel de bine poți pune pe grătar și fructe!
  • Publicat:

Fiecare persoană a făcut sau a mers la grătar măcar o dată în viaţă. Majoritatea preferă să prepare carne la grătar, dar şi legumele şi fructele pregătite în acest fel sunt gustoase. Iată cele mai cunoscute legume şi fructe care se pot pune pe grătar.

Legume la grătar sănătoase 

Ciuperci la grătar

Ciupercile sunt la îndemâna fiecăreia dintre noi ca să le putem adăuga în aşa-numitul curcubeu al alimentelor pe care suntem sfătuiți să îl consumăm zilnic. Nu conţin niciun fel de grăsime ori zahăr şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B.

Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, fier şi fosfor. Cu un bogat conţinut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric.

Aceste legume la grătar sunt foarte uşor de preparat, în varianta simplă cu puţin unt (adăugat în pălăria ciupercii) şi asezonate cu sare şi piper, umplute cu brânză şi verdeţuri ori în combinaţia frigăruilor.

Dovlecei şi zuchini la grătar

Puteţi să încercaţi aceste legume la grătar în stil kebab sau pur şi simplu la grătar, cu un pic de sare, piper şi puţin ulei de măsline. Fiecare chef iubeşte o garnitură care se găteşte în câteva minute.

Ardei gras la grătar

Cine nu pofteşte la o salată de ardei copţi la grătar? Dar în afară de varianta salatei, ardeii copţi se pot combina uşor în frigăruile cu carne sau cu alte legume.

Vinete la grătar

Vinetele ar trebui ferite de băile nemeritate de ulei, mai ales că odată coapte gustul le califică spre consum fără adaosuri inutile de calorii. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi vedetele unor combinaţii reuşite, precum cele cu ardei copt, brânză de capră, curry, puţin ulei de măsline, pătrunjel, ierburi diverse şi oţet balsamic.

Porumb la grătar

Porumbul este singura plantă din familia cerealelor care nu conţine gluten, alături de orez, iar amidonul cu descărcare lentă pe care îl conţine porumbul este perfect în orice dietă echilibrată pentru că „nu stresează” pancreasul. Deci nu va apărea rapid senzaţia de foame. Profitaţi din plin de posibilitatea de a mânca aceste legume la grătar!

Fructe la grătar delicioase

Roşii la grătar

Roşii la grătar? Ei bine, da! Roşii simple la grătar (tăiate în jumătate cu un strop de ulei de măsline şi asezonate cu sare şi piper – opţional şi cu usturoi) sau marinate înainte (cu o vinegretă din ulei de măsline, busuioc, oţet balsamic, sare şi piper) sau umplute cu brânză şi verdeţuri, un deliciu simplu şi rapid.

Piersici la grătar

Împreună cu o bucată de pui sau mușchi de porc, piersicile la grătar sunt foarte gustoase. Ele pot fi, de asemenea, servite la desert.

Avocado la grătar

Consumul a jumătate de avocado la prânz stimulează saţietatea şi reduce tentaţia de a lua gustări între mese, susţin experţii, ca o concluzie a unui studiu în care au comparat efectele unui prânz normal cu cele ale unui prânz în care a fost integrat un avocado.

Cea mai simplă reţetă: taie un avocado în jumătate şi scoate sâmburele. Stoarce o lămâie peste fruct şi apoi unge-l cu puţin ulei de măsline.

Pune jumătăţile cu partea tăiată pe grătarul încins pentru 2-3 minute. Când e gata asezonează cu sare şi piper după gust. Poţi adăuga şi salsa sau o felie de mozzarella peste el.

Pepene roşu la grătar

Dulce, revigorant si adorat de mulţi, pepenele verde are un gust special pe grătar. Căldura de pe grătar intensifică dulceaţa fructului suculent, care poate fi servit direct de pe grătar sau într-o salată.

Ananas la grătar

Este la fel de normal să punem ananasul pe grătar cum este să-l punem în blender. Se taie fructul în inele, se aruncă pe grătar şi avem o mâncare delicioasă şi sănătoasă. Puteţi adăuga, de asemenea, îngheţată de vanilie şi sos de rom la această reţetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”