Bani cheltuiți degeaba! Băutura de slăbit care costă 200 de lei nu are efectul promis. Un medic explică de ce nu funcționează

  • Publicat:
Bani cheltuiți degeaba! Băutura de slăbit care costă 200 de lei nu are efectul promis. Un medic explică de ce nu funcționează
Sursa foto: Shutterstock

Dr. Alex Lupoi, medic rezident chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, a vorbit într-un videoclip postat pe pagina personală de Tik Tok despre o băutură de slăbit intens promovată în mediul online și despre efectul real al acesteia asupra depozitelor de grăsime. Potrivit medicului, această băutură de slăbit și detox care are în compoziție extracte de măsline, anghinare și tamarind nu are efectul promis și nu merită să ne irosim banii pe ea.

Conform unui anunț postat pe un site care comercializată această băutură, prețul de vânzare este de aproximativ 200 de lei pentru două sticle de 1 litru.

Dr. Alex Lupoi explică în videodetoxifierea este un proces pe care corpul îl face în mod natural, fără niciun fel de ajutor din exterior.

Corpul tău face detox tot timpul. Dacă nu se mai detoxifică, dacă nu mai poți să scoți toxinele, fie ai o insuficiență renală, fie insuficiență hepatică, fie ești deja decedat. Țesutul adipos sau grăsimea face parte din noi și nu dispare dacă bem ceaiuri de slăbit, spune dr. Alex Lupoi.

Singurele metode prin care poți să reduci efectiv numărul celulelor adipoase sunt: liposucția (reducerea mecanică a grăsimii), lipoliza (presupune folosirea unei substanțe numit acid deoxicolic) și criolipoliza, ultimele două „topind” grăsimea care este ulterior eliminată prin urină.

Atunci când urmăm un regim alimentar pentru slăbire care presupune deficit caloric, adică reducerea numărului de calorii consumate și creșterea nivelului de activitate, celulele adipoase nu dispar, ci pur și simplu se micșorează. Deci numărul de adipocite rămâne același, numai că se schimbă volumul lor.

În concluzie, băuturile de slăbit, fie că vorbim de ceaiuri sau suplimente, nu fac decât să crească diureza (cantitatea de urină eliminată) sau frecvența cu care elimini scaune.

Singurele studii făcute pe ceaiurile de slăbit arată că pot avea un impact în ceea ce privește greutatea corporală (în special ceaiul verde și cel negru) prin acțiunea asupra microbiomului intestinal și prin faptul că dau mai multă energie, adaugă dr. Alex Lupoi.

Totuși, celor care îi contestă afirmațiile și care spun că au consumat această băutură de slăbit sau alte produse de acest tip și au văzut rezultate, medicul le transmite că altele sunt de fapt acțiunile care au ajutat la scăderea în greutate.

„Oamenii sunt cunoscuți pentru faptul că nu cuantifică corect cât mănâncă, ce beau, câte calorii consumă zilnic, cât efort fizic fac și toate aceste lucruri influențează de fapt slăbitul sau, din contră, îngrășatul. Din păcate, multă lume nu ia în calcul și efectele secundare ale ceaiurilor de slăbit sau ale altor produse de acest tip”, încheie medicul.

@dr.alex.lupoi Poti sa slabesti cu un 🍵?! #5pasidebine #misiuneatiktok #edutok #edutokhealth #invatapetiktok #invatapetiktok ♬ original sound – Dr. Alex Lupoi 👨🏽‍⚕️

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân