Slăbiţi în doi! 5 exerciţii pentru slăbire pe care le poţi face cu partenerul

Lipsa timpului ne împinge de multe ori să tratăm cu neglijenţă sportul. De câte ori nu ai ajuns acasă obosit şi ai preferat să îţi petreci timpul alături de familie în loc să pleci la sală? Acum nu mai este nevoie să faci astfel de alegeri, pentru că poţi să petreci timp de calitate alături de partener făcând sport.
Slăbiţi în doi! 5 exerciţii pentru slăbire pe care le poţi face cu partenerul

Antrenamentul în cuplu este un trend nou la noi în ţară. Lipsa timpului ne împinge de multe ori să tratăm cu neglijenţă sportul.

De câte ori nu ai ajuns acasă obosit şi ai preferat să îţi petreci timpul alături de familie în loc să pleci la sală?

Acum nu mai este nevoie să faci astfel de alegeri, pentru că poţi să petreci timp de calitate alături de partener făcând sport.

O ieşire romantică implică de obicei o rochie elegantă şi pantofi cu toc, nu însă şi pentru cuplurile care se mândresc cu sănătatea şi corpurile lor. Poţi să schimbi foarte uşor statul pe canapea cu statul în „plank” sau genuflexiune, în timp ce partenerul îşi dă ultima suflare la o serie de flotări cu sprijin pe spatele tău.

Sună complicat? Nu trebuie să fie!

Pe lângă faptul că îţi vei creşte rezistenţa la efort, vei arde calorii şi vei scăpa de centimetri, îţi poţi îmbunătăţi şi relaţia de cuplu.

„De obicei recomand antrenamentele în cuplu persoanelor care se motivează mai greu să facă mişcare. În cazul în care avem un partener sportiv sau cel puţin dornic să facă mişcare, acesta poate aduce un plus de motivaţie în cadrul antrenamentului”  spune Şerban Blebea, antrenor personal şi specialist Ce se întâmplă, Doctore?.

„Nu este o noutate ca un cuplu să meargă la sală împreună. De cele mai multe ori, nu doar fiecare persoană în parte, ci şi relaţia are de câştigat. Există cercetări ale căror rezultate arată că satisfacţia în cuplu creşte după desfăşurarea unor activităţi fizice împreună. Totodată, simpla prezenţă fizică a partenerului va face antrenamentele nu doar mai distractive, ci şi mai eficiente.  Antrenamentele în cuplu sunt cu siguranţă o oportunitate pentru a îmbunătăţi nu doar starea de sănătate fizică, ci şi relaţia de cuplu”  completează Cristina Aliman, specialist în psihologie.

Iată 5 exerciţii pe care le poţi face acasă sau în sala de fitness împreună cu partenerul de viaţă.

Pagina 1 din 6
Oamenii bogaţi practică sport...de lux
Oamenii bogaţi practică sport...de lux