Slăbeşte ieftin şi eficient!

Primăvara e chiar după colţ şi tu încă nu ai început să lucrezi la siluetă? Ar fi bine să nu mai stai pe gânduri şi să te apuci de treabă! Dacă nu ai suficient buget pentru a ţine o dietă sofisticată şi dacă nici cu timpul de mers la sală nu te înţelegi prea bine, ţi-am pregătit câteva sfaturi despre cum poţi să slăbeşti uşor, ieftin şi acasă!
  • Publicat:
Slăbeşte ieftin şi eficient!

Primăvara e chiar după colţ şi tu încă nu ai început să lucrezi la siluetă? Ar fi bine să nu mai stai pe gânduri şi să te apuci de treabă!

Dacă nu ai suficient buget pentru a ţine o dietă sofisticată şi dacă nici cu timpul de mers la sală nu te înţelegi prea bine, ţi-am pregătit câteva sfaturi despre cum poţi să slăbeşti uşor, ieftin şi acasă!

Aruncă carnea! Fii vegetariană pentru o zi. „Renunţarea la mâncărurile cu carne macar o zi pe săptămână este o modalitate bună de a scăpa de câteva calorii în plus şi de a economisi nişte bani” spune Rania Batayneh, nutriţionistă. Uită de friptură şi concentrează-te pe o masă sănătoasă şi mai ieftină, compusă din legume, cum ar fi: năutul, lintea, ciupercile, salata, etc.

Cumpără mâncare sănătoasă en-gros! Există numeroase păreri pro şi contra cumpăratului en-gros, dar aceasta poate fi o modalitate excelentă de a reduce bugetul şi de a scăpa de kilogramele în plus. „De exemplu, cumpără un pui întreg şi găteşte o parte din el la cuptor, alături de câteva legume, pentru o cină delicioasă!” spune Nicole Chase, specialist în dietă. „Foloseşte restul puiului la o salată, alături de un dressing bun, pentru a obţine o masă sănătoasă şi a doua zi!”

La magazin, încearcă să cumperi un bax întreg de fulgi de ovăz şi nu pachete separate de cereale pline de zahăr şi conservanţi. Acest lucru se aplică şi la cumpărarea pungilor de orez, sau a legumelor conservate! Mai ieftin şi mai mare, egal mai sănătos şi cu mai puţin zahăr.

Stai departe de „barul cu salate”! Decât să cheltui o mică avere pe salatele gata făcute, de care nu ai nici siguranţa totală că au fost produse natural şi fără alte sosuri pline de calorii, dă o fugă la piaţă şi cumpără-ţi singură alimente şi verdeţuri proaspete! Vei plăti mai puţin şi vei obţine 4 salate sănătoase la preţul uneia ambalate!

Evită „alimentele dietetice”! Scăderea în greutate are mult de a face cu calcularea porţiilor şi a caloriilor. Dar acele „batoane minune” cu 100 de calorii sunt un adevărat duşman al bugetului! Decât să plăteşti pentru „o gustoşenie” scumpă şi care are caloriile „numărate”, mai bine îţi calculezi singură gramajul gustărilor pe care alegi să le mănânci tu. Fie că sunt alune, fie ca sunt goji, sau un amestect cu toate acestea combinate, mănâncă mai sănătos şi mai ieftin, decât mai scump şi mai frumos ambalat.

Porneşte televizorul. Si nu, nu e o pauză de film şi nachos! Cumpără-ţi câteva DVD-uri cu exerciţii (pilates, fitness, yoga, etc) şi alternează-le în fiecare zi. Este un mod eficient şi ieftin de a face sport (la unele reviste de specialitate se dau gratuit) şi, în acelaşi timp, este distractiv! Fă loc în sufragerie şi apucă-te de treabă! 30 de minute de exerciţii pe zi sunt esenţiale dacă vrei să ai un corp frumos şi sănătos! Bineînţeles, nu este exclus să faci mai mult dacă eşti rezistentă!

Organizează-ţi eficient viaţa! Nu este obligatoriu să mergi la sală, nici să arunci o avere pe echipamente sportive şi pe mâncăruri sofisticate ca să arăţi bine. Tot ce trebuie să faci, este să-ţi organizezi puţin stilul de viaţă şi să încerci să îţi faci un program pe care sa îl respecţi. Mănâncă cât se poate de sănătos şi fă sport, măcar câteva minute pe zi, chiar şi acasă! De asemenea, o plimbare în parc din când în când nu strică, iar dacă chemi o prietenă cu tine va fi cu adevărat distractiv!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân