Dieta cu miere și scorțișoară te ajută să slăbeşti 2 kg în 7 zile

Dieta cu miere și scorțișoară te poate ajuta să slăbești până la 2 kilograme într-o săptămână, fără a-ți modifica regimul alimentar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta cu miere și scorțișoară te ajută să slăbeşti 2 kg în 7 zile

Dieta cu miere și scorțișoară duce la accelerarea metabolismului, deci arzi mai eficient caloriile. Scorţişoara, un condiment foarte apreciat, se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire în combinaţie cu mierea de albine. 

Tipuri de scorțișoară

Este important de ştiut că există două specii de scorţişoară:

  • Scorţişoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
  • Scorţişoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia

Ambele tipuri de scorţişoară au aceleaşi efecte terapeutice, cu precizarea că scorţişoara de China este mai greu tolerată de tubul digestiv, deşi este un mai puternic antibiotic şi antifungic.

Pe de altă parte, efectele scorţişoarei de India sunt mai bine tolerate de organism, acţionând mai puternic asupra sistemului nervos central şi a psihicului. Astfel, se va achiziţiona doar scorţişoara Ceylon (autentică) provenită din India, Sri Lanka, Madagascar şi Brazilia.

Beneficiile mierii și ale scorțișoarei

Folosite separat, atât mierea, cât şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare, datorită multitudinii de nutrienţi pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Un studiu publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition a arătat că scorţişoara are un rol semnificativ în reducerea grăsimii corporale.

Pacienţilor prediabetici li s-au administrat 500 mg de scorţişoară  (echivalentul a jumătate de linguriţă) dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. În urma acestui studiu, s-a observat că un consum de aproximativ 3 grame (o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire a funcţiilor insulinei.

Scorțișoara scade apetitul

Un alt efect benefic al scorţişoarei în curele de slăbit? S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce.

Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare.

Dieta cu miere și scorțișoară – cum ajută la slăbit?

Pentru a urma dieta cu miere și scorțișoară ai nevoie numai de trei ingrediente: scorţişoară, miere şi apă.

Ingrediente

  • o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon);
  • o linguriţă de miere naturală;
  • o cană cu apă (250 ml.)

Mod de preparare

Într-un vas se pune scorţişoara, se adaugă cana cu apă fierbinte. Se lasă la opărit 15 minute, iar după ce amestecul s-a răcit se adaugă şi mierea. Bea o jumătate de cană dimineaţa, cealaltă jumătate seara, de preferat cu o jumătate de oră înainte de a lua masa sau de a te culca.

După preferinţe se pot mări cantităţile, astfel că poţi bea mai mult din amestec pe parcursul unei zile. Dieta cu miere și scorțișoară poate fi ţinută pe o perioadă de 2 săptămâni, iar dacă este necesar, poate fi reluată după o pauză de o lună.

Cum să slăbești cu dieta cu miere și scorţişoară

Administrat în mod regulat, acest amestec duce la pierderea în greutate şi previne depunerea de grăsimi în organism.

Ajută la reducerea senzaţiei de foame şi scade apetitul pentru alimente dulci.

Reglează activitatea pancreasului, prelungind starea de saţietate, participând în procesul de ardere a grăsimilor şi prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Precauţii şi contraindicaţii

Scorţişoara este contraindicată în cazul femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează, bolnavilor de ulcer, copiilor cu vârsta sub 2 ani şi persoanelor alergice la acest condiment.

De asemenea, administrarea îndelungată a scorţişoarei de către persoanele diabetice poate duce la creşterea riscului de hipoglicemie sau la scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.

Este bine de ştiut că scorţişoara interacţionează cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cele de subţiere a sângelui. Persoanele cu probleme hormonale vor consulta medicul înainte de administrarea internă a condimentului.

Scorţişoara în doze mari sau sub formă de ulei esenţial nu este indicată femeilor însărcinate şi copiilor.

Sfaturi practice

Prin gătire, scorţişoara devine amară – adaug-o la sfârşit!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”