Scorţişoara: 6 trucuri pentru frumuseţe!

Scorţişoara este aroma care face delicioasă orice cafea, prăjitură, bomboană sau ceai. Dar pe lângă deliciul din bucătărie, acest condiment magic face minuni şi... la exterior!
  • Publicat:
Scorţişoara: 6 trucuri pentru frumuseţe!

Scorţişoara este aroma care face delicioasă orice cafea, prăjitură, bomboană sau ceai. Dar pe lângă deliciul din bucătărie, acest condiment magic face minuni şi… la exterior!

Datorită conţinutului său ridicat de calciu, fier, magneziu şi fibre, scorţişoara, folosită în forma sa de condiment sau ca ulei esenţial, are numeroase beneficii pentru frumuseţe, fiind un adevărat „produs cosmetic” natural!

Cum o poţi folosi?

Mască anti-acnee

Amestecă două linguri de miere, 1 linguriţă de nucşoară şi 1 linguriţă de scorţişoară. Aplică amestecul obţinut pe toată suprafaţa feţei şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute. La clătire, masează-ţi uşor tenul, cu mişcări circulare, pentru a reduce roşeaza, umflăturile şi pentru a elimina pielea moartă. Datorită scorţişoarei, care este antimicrobiană şi a mierii care este un umectant antibacterian natural, vei obţine în urma aceste măşti/scrub un ten mai curat şi mai catifelat!

Scrub natural

Pentru un exfoliant rapid şi eficient, amestecă o linguriţă de scorţişoară, o linguriţă de zahăr şi 1 lingură de miere. Aplică pe toată faţa, masând uşor pentru a elimina celulele moarte şi pentru a obţine o piele netedă, asemenea unui ten de bebeluş!

Buze mai voluptoase

Atenţie! Nu ai nevoie de botox pentru buze mai pline! Îţi trebuie doar puţină scorţişoară şi puţin ulei de măsline sau vaselină cosmetică. Ungeţi buzele cu un strop de ulei sau vaselină, iar apoi, cu degetele, masează-le cu scorţişoară, dintr-un colţ în altul. Bonus? Scorţişoara te scapă şi de mirosul neplăcut de usturoi, de exemplu.

Autobronzant home-made

Uită de saloanele de bronzat şi de produsele scumpe! Amestecă o lingură de scorţişoară şi o lingură de pudră pentru copii, la care adaugă puţină cremă hidratantă. Amestecă până obţii nuanţa dorită şi, folosind o pensulă, aplică auto-bronzatul obţinut pe toată suprafaţa feţei, sau ca blush-cremă. Dacă vrei „să te bronzezi„ pe întregul corp, foloseşte cantităţi mai mari de „ingrediente.

Cremă anti-cicatrici

Scorţişoara poate fi un remediu ideal atunci când te zgârii sau te tai dintr-o greşeală. Deşi poate să ofere o senzaţie de usturime, scorţişoara este antiseptică şi, deci, un dezinfectant natural. În plus, aplicând scorţişoară pe zonele afectate, riscul de a rămâne cu semne şi cicatrici va fi considerabil mai scăzut.

Vopsea de păr naturală

Dacă îţi doreşti o schimbare de look dar nu ai curaj să îţi vopseşti părul la coafor, pentru un impuls de culoare naturală poţi amesteca o cantitate egală de scorţişoară şi balsam de păr. Aplici amestecul pe părul uscat şi foloseşti un pieptene pentru a uniformiza culoarea. Pune-ţi apoi o mască de duş şi lasă „vopseaua” să acţioneze peste noapte şi clăteşte-l dimineaţa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Colagen pentru tinereţe şi frumuseţe
Colagen pentru tinereţe şi frumuseţe
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”