Gabriela Cristea: “Mă simt bine şi în haine L şi în XS”

Din punctul de vedere al unei femei obişnuite, căreia harta genetică, astrele, vremurile şi locul de muncă nu i-au prezis “hrană îndestulătoare, delicioasă” ce nu se depune pe şolduri şi nici o înclinaţie către sport, să vezi la tv şi în presă doar tinere trase ca prin inel care nu fac nimic pentru asta este absolut frustrant şi demotivant.
  • Publicat:

Din punctul de vedere al unei femei obişnuite, căreia harta genetică, astrele, vremurile şi locul de muncă nu i-au prezis “hrană îndestulătoare, delicioasă” ce nu se depune pe şolduri şi nici o înclinaţie către sport, să vezi la tv şi în presă doar tinere trase ca prin inel care nu fac nimic pentru asta este absolut frustrant şi demotivant.

Noroc că există femei reale ce se confruntă cu aceleaşi probleme, pofte culinare ca şi mine, cu lipsa chefului, a timpului pentru sport. Ele mă inspiră. Din categoria lor face parte şi Gabriela Cristea. Iată noutăţile din viaţa ei şi povestea kilogramelor în plus şi în minus. Ce au adus ele, ce au luat.

CSÎD: Gabi, esti cunoscută pentru frumuseţea ta şi pentru spectaculoasele transformări în urma unor cure de slăbire. După ce ai trecut prin toate aceste experienţe, cum defineşti silueta perfectă?

Gabriela Cristea: O definesc simplu: nu există. Sunt de părere că trupul unei femei evoluează cu fiecare an pe care îl acumulează. Felul în care aceasta evoluează ţine foarte mult de mediul în care trăieşte şi de modul în care interacţionează cu cei din jur.

CSÎD: Ce te determină să ţii o cură de slăbire?

G. C.: Eu nu prea ţin cure de slăbire. Încerc să duc pe termen cât mai lung posibil, o viaţă sănătoasă. Eu mă simt foarte bine din punct de vedere fizic, dar am şi perioade în care exagerez un pic cu mâncarea, consum alimente “necontrolat”, dar asta se întâmplă, de regulă, în perioada sărbătorilor de Paşte şi Crăciun. Atunci când exagerez mă bucur de gust, dar fizic nu mă simt tocmai bine. 

CSÎD: Ce se produce în mintea unui om atunci când uita bunele obiceiuri: mâncare puţină, slab calorică, sport?

G. C.: Depinde de motivaţia fiecăruia. Motivaţia mea este foarte simplă: am învăţat să îmi placă mâncărurile slab calorice, fără grăsimi, ca “de spital”, cum îi spunem noi, dar eu am învăţat să mi-o gătesc cu gust. Atunci, în mintea mea, se produce un “declic” şi-mi spun: >”. Încerc să nu mă gândesc la torturile cu cremă.

CSÎD: Pari una dintre acele femei puternice şi sigure pe feminitatea lor care se simt bine şi în măsura L şi în XS. Aşa este?

G. C.: Da, aşa este! Nu am avut nici o problemă cu vreuna dintre aceste măsuri pentru că mi se pare mai important să fiu sănătoasă, din punct de vedere fizic şi psihic, decât să am măsurile ideale şi să mă trezesc cu mai ştiu eu ce problemă de sănătate. Cred că indiferent de măsura hainelor pe care le purtăm, este foarte important să ne simţim noi bine cu propria persoană, iar lucrurile care ni se întamplă în viaţă să fie pozitive. Apoi, nimic nu mai contează!

CSÎD: Care este secretul stării tale de bine?

G. C.: Încerc să fiu optimistă mereu şi, în fiecare dimineaţă când mă trezesc, caut să găsesc măcar un element pentru care să merite cu adevărat să mă ridic din pat. Încerc să gândesc că visele mele sunt foarte importante şi ca în fiecare zi trebuie să mai muncesc câte un pic, pentru ca ele să poată fi concretizată. Faptul că muncesc ca să îmi îndeplinesc visele nu face decât să îmi aducă o stare de bine, iar de aici vine şi optimismul pe care îl vedeţi.

CSÎD: După atâtea experienţe, crezi în cure de slăbire, pastile de slăbire, ceaiuri de slăbit, soluţii minune?

G. C.: N-am crezut niciodată în astfel de chestii “miraculoase”. Singurele pastile pe care le iau, din când în când, sunt vitaminele sau anumite suplimente alimentare. Faptul că ai putea să înghiţi o pastilă şi să te trezeşti a doua zi că poţi îmbrăca haine mărimea “XS” mi se pare incredibil, absurd, imposibil.

CSÎD: Eşti gurmandă?

G. C.: Oh, da! Îmi place mâncare bună, gustoasă şi îmi plac foarte mult dulciurile dar să mi le prepar cum îmi plac mie, fără excese, de vreun fel.

CSÎD: Ştiu că găteşti cu mare pasiune. Care sunt ultimele 3 preparate pe care le-ai pregătit cu mânuţele tale?

G. C.: Peşte dorada la grătar, muşchi de vită la grătar, cu salată având un dressing, pe bază de iaurt, şi o prăjitură pe bază de miere, tărâţe, nuci.

CSÎD: Povesteai la şedinţa foto despre senzaţionalul desert molleaux au chocolate pe care l-ai tot pregătit în decembrie. Poţi da reţeta şi cititorilor CSÎD?

G. C.: Da, numai că îngraşă foarte tare J! Eu prepar molleaux au chocolate din: 2 ouă, 2 linguri de făină, 2 linguri de zahăr, jumătate de pachet de unt şi 200 gr. de ciocolată neagră. Se topeşte ciocolata, se amestecă împreună cu ouăle. Se introduce amestecul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. Încorporez restul ingredientelor, adaug un pic de vanilie şi porţionez în formele speciale, care sunt, în prealabil, unse cu unt şi tapetate cu puţin zahăr. Bag totul la cuptorul încins la 200 grade, cca 8 minute, atât cât să crească dar, în acelaşi timp, să rămână ciocolată moale, în interior. Le servesc calde, imediat ce sunt scoase din cuptor, împreună cu o cupă de îngheţată vanilie (râde). Este ceva …! După asta, trebuie să mergi la sală, ca să “dai jos” desertul, cel puţin 3 zile (râde), să faci intens, numai exerciţii cardio.

CSÎD: Se spune că trebuie să ne uităm cu atenţie la tablourile de familie pentru a observa cum arată rudele noastre, atât din punct de vedere fizic, cât şi al sănătăţii, pentru a observa către ce proporţii o putem lua ori riscuri către anumite afecţiuni pe care le putem avea. Consideri că ai tendinţa de îngrăşare drept “moştenire de familie” sau din cauza stilului de viaţă?

G. C.: Sunt mai mulţi factori care duc la tendinţa spre îngrăşare. Pe de o parte este ceea ce se cheamă genetică, dar cred că factorii de mediu sunt mult mai semnificativi. Noi nu mai muncim fizic atât de mult şi tocmai de aceea s-a dezvoltat, foarte mult, industria sportivă… mersul la sala. Cred că ţine de fiecare dintre noi, de cât de motivată şi dornică este să arate într-un fel sau altul.

CSÎD: Ce sporturi faci? Cât de des? Ai antrenor personal?

G. C.: Primăvara, alerg pe bandă foarte mult, iar vara încerc să ies şi să alerg în aer liber şi fac Kangoo-jumps. Fac mişcare cât de des pot şi nu am antrenor personal.

CSÎD: Cum te simţi în noua relaţie?

G. C.: Mă simt aşa cum arăt. Trageţi voi concluziileJ.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti pielea?

G. C.: Mare lucru nu fac! Încerc că, o dată pe lună, să îmi fac un peeling, preparat din zaţ de cafea şi ulei de argan, vara, după plajă, mă ung pe corp cu ulei de migdale. În rest, folosesc din când în când câte un ulei pentru piele.

CSÎD: Cum te vezi peste 7 ani?

G. C.: Nu mă vad şi nu vreau să mă văd cum voi fi peste 7 ani, de pe acum. Vreau să trăiesc fiecare an în parte şi să văd “din mers” evoluţia.

CSÎD: Îţi doreşti copii?

G. C.: Normal că îmi doresc, dar nu este singurul meu gând, pe Pământ. Dacă o să se întâmple voi fi foarte fericită iar dacă nu, voi fi convinsă că Dumnezeu are un scop pentru mine şi nu am să văd în asta un capăt de lume.

CSÎD: Mulţi consideră, pe bună dreptate, “cel mai bun regim de slăbire” este despărţirea de persoana iubită! Ce părere ai?

G. C.: Poate că au dreptate, dar nu este cel mai bun regim de slăbire pentru că nu face bine psihicului, sufletului. Atunci când slăbeşti trebuie să fie un echilibru perfect între corpul tău, mintea ta, sufletul tău şi, nu în ultimul rând, să fii în armonie cu cei din jur. Poate că rezultatele sunt spectaculoase, în ideea pe care ai enunţat-o, dar slăbeşti cu “totul”, cu sufletul, mintea şi nu cred că îşi doreşte cineva astfel de rezultate.

Fotografii: Adi Stoicoviciu

Make-up şi coafură: Camelia Enciu

Vestimentaţie: Adidas, Stella McCartney

Mulţumim Sky Wellness

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: