Slăbire rapidă? Se poate, dacă urmezi 4 reguli de bun-simţ!

Eşti la curent cu toate "dietele-şoc" existente şi le-ai urmat pe mai mult de jumătate dintre ele dar tot nu eşti mulţumită de rezultate? Uită de regimuri stricte! Slăbitul nu înseamnă "o săptămână de chin" nici "trei zile de supă goală"! Slăbitul înseamnă, în primul rând, stil de viaţă sănătos! Dacă vrei cu adevărat să dai jos kilogramele în plus şi să le ţii acolo, învaţă să trăieşti sănătos nu doar o săptămână pe lună, ci ca un full-time job! Iată câteva sfaturi care te pot ajuta!
  • Publicat:
Slăbire rapidă? Se poate, dacă urmezi 4 reguli de bun-simţ!

Eşti la curent cu toate „dietele-şoc” existente şi le-ai urmat pe mai mult de jumătate dintre ele, dar tot nu eşti mulţumită de rezultate?

Uită de regimuri stricte! Slăbitul nu înseamnă „o săptămână de chin”, nici „trei zile de supă goală”!

Slăbitul înseamnă, în primul rând, stil de viaţă sănătos! Dacă vrei cu adevărat să dai jos kilogramele în plus şi să le ţii acolo, învaţă să trăieşti sănătos nu doar o săptămână pe lună, ci ca un full-time job!

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta!

Exclude din dieta ta zilnică

  • Zahărul, atât cel alb cât şi cel integral, deoarece ambele sunt excesiv de bogate în calorii. Zahărul se poate înlocui cu miere sau îndulcitor în cantităţi mici, doar dacă este absolut necesar. Dar, totuşi, ar trebui să îţi creezi obiceiul de a nu îndulci alimentele, pentru a avea o alimentaţie sănătoasă.
  • Băuturile alcoolice: aperitive, bere, digestive, lichioruri, vin, etc.
  • Băuturile îndulcite: sucuri de fructe cu zahăr, limonade, nectaruri de fructe, răcoritoare, sifon, ş.a!
  • Dulciuri şi produse zaharoase: bomboane, gumă de mestecat, ciocolată, dulceţuri, compoturi, prăjituri, etc.

Păstrează obiceiuri alimentare bune

  • Mănâncă trei mese principale, plus una sau două gustări dacă ai obiceiul să „ciuguleşti” frecvent.
  • Nu sări peste orele stabilite pentru masă şi nu mânca nimic între ele (exceptând gustarea)!
  • Pentru a reduce apetitul, trebuie să mănânci porţii suficiente, bogate în zarzavaturi, legume şi fructe!
  • Slăbitul nu înseamnă, pur şi simplu, să mănânci mai puţin, ci să mănânci în mod corect! Adică, să consumi alimente care îngraşă mai puţin dar care îţi dau o senzaţie mai mare de saţietate.
  • Mănâncă încet, mestecând bine alimentele. Cu cât foloseşti mai multă salivă, cu atât vei mânca mai puţin!
  • Nu trebuie să te limitezi la o dietă strictă! Trebuie să alegi un stil de viaţă sănătos, în fiecare zi! Sunt de preferat schimbările mici dar permanente, decât schimbările mari, practicate doar o săptămână.

Învaţă să recunoşti foamea psihologică!

Foamea fiziologică, impusă de carenţele organismului, nu trebuie confundată cu foamea psihologică, care este, de fapt, doar o senzaţie de poftă! Majoritatea persoanelor supraponderale nu mănâncă mult pentru că le-ar fi foame, ci pentru că apetitul lor creşte pe zi ce trece. Deseori, mâncăm pentru că trecem prin momente de stres, anxietate sau, pur şi simplu, ne plictisim! Învaţă să deosebeşti cele două stări şi să te abţii de la „gustările” din afara meselor principale.

Fă sport!

Regula de bază a orice dietă este sportul! Slăbitul începe şi se menţine cu sport! Este extrem de greşit să neglijezi activitatea fizică şi să te bazezi doar pe „mâncatul verde”. Indiferent de dieta pe care o urmezi, exerciţiile fizice nu trebuie să lipsească sub nici o formă din programul tău de zi cu zi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Cum să slăbeşti fără dietă!
Cum să slăbeşti fără dietă!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân