Din cauza asta se îngălbenește părul alb! Trucuri geniale pentru îngrijirea părului grizonant

  • Publicat:
Din cauza asta se îngălbenește părul alb! Trucuri geniale pentru îngrijirea părului grizonant
Foto: Shutterstock

Motivul pentru care se îngălbenește părul alb

Te-ai întrebat vreodată de ce se îngălbenește părul alb? Ei bine, se pare că de vină ar fi expunerea părului la apa dură, bogată în calciu, magneziu, aluminiu, cupru, mangan sau fier.

Un alt motiv ar fi faptul că, pe măsură ce îmbătrânim, scade nivelul de melanină, pigmentul care dă culoare părului. Melanina este, de altfel, și un bun scut împotriva radiațiilor ultraviolete. Însă, odată pierdut acest pigment, părul este mai susceptibil la oxidare, căpătând în timp o tentă gălbuie. În plus, scade producția de sebum la nivelul scalpului, lucru care duce la uscarea și asprimea firului de păr.

Rutina corectă de îngrijire a părului alb

De cele mai multe ori, femeile care se confruntă cu îngălbenirea părului alb apelează la un șampon nuanțator sau, varianta radicală, la vopseaua de păr.

Ce-ai spune însă dacă ai renunța la vopsirea părului și ți-ai purta cu mândrie podoaba capilară grizonantă? Îți oferim în continuare cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea părului alb.

Folosește șamponul potrivit. Sunt indicate șampoanele detoxifiante care curăță blând părul, ideal fără sulfați – aceste substanțe usucă firul, mai ales în cazul părului alb sau creț. Caută pe etichetă ingrediente precum cărbune, agenți chelatori, oțet din cidru de mere, cheratină hidrolizată.

Folosește uneori și un șampon nuanțator. Lipsa melaninei duce la acumularea de reziduuri în firul de păr, motiv pentru care se îngălbenește părul. Același lucru se întâmplă și dacă te expui la soare fără protecție sau dacă folosești frecvent produse de styling care utilizează temperatură ridicată, precum placa sau ondulatorul de păr. Pentru a preveni îngălbenirea părului, este indicat să investești într-un șampon nuanțator de calitate.

Pune preț pe hidratare. Părul alb are nevoie de mai multă hidratare, având în vedere că odată cu înaintarea în vârstă scade producția de sebum. Din acest motiv este indicat ca, pe lângă un șampon de calitate, să folosești și produse speciale ultrahidratante, cum ar fi măștile de păr pe bază de unt de shea, semințe de in, quinoa, cocos sau ulei de tamanu.

Reparare și protecție. Pentru că părul cărunt este mai predispus la uscăciune și rupere, este important să folosești produse de îngrijire care au rolul de a întări și proteja firul de păr. Așadar, înainte de a folosi placa de păr, uscătorul sau ondulatorul de păr, aplică pe lungimea firelor un produs de protecție termică ce previne deteriorarea podoabei capilare.

Nu în ultimul rând, acordă atenție scalpului. Folosește seruri de calitate care hidratează pielea scalpului și au rolul de a stimula creșterea părului, dar și rezistența acestuia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân