4 intervenții estetice minim invazive pentru bărbații care își doresc un contur facial mai masculin

4 intervenții estetice minim invazive pentru bărbații care își doresc un contur facial mai masculin
Foto: Shutterstock

În ultimii ani s-a observat un număr în creștere al bărbaților din țara noastră care își doresc un contur facial mai masculin și apelează la medicul estetician pentru a-și îndeplini această dorință cu ajutorul tratamentelor minim invazive.

Pe lângă botox, tratamente contra cearcănelor sau blefaroplastie, există din ce în ce mai mulți bărbați care spun că își doresc un contur al feței mai masculin. Asta înseamnă o mandibulă mai fermă, bărbie mai pronunțată, pomeți ușor mai evidențiați sau un nas drept. În prezent, nu mai este nevoie de operații estetice pentru a obține acest lucru, ci doar de proceduri minim invazive, care se fac rapid și fără cicatrici sau perioadă de recuperare. Ele sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică ce tipuri de tratamente pot fi realizate în astfel de situații.

Primul pas, consultația

Primul pas atunci când pacientul își dorește un contur facial mai masculin este să programeze o consultație la un medic estetician calificat și cu experiență, care își desfășoară activitatea în cadrul unei clinici acreditate.

În timpul acestei consultații, pacientul trebuie să îi explice clar medicului care sunt obiectivele și așteptările sale. Medicul va evalua structura facială a pacientului și va recomanda un protocol personalizat de tratament, adecvat pentru a obține rezultatul dorit.

Conturul mandibulei

Una dintre caracteristicile-cheie asociate cu un aspect masculin al feței o reprezintă linia mandibulei bine definită. În acest sens se poate apela la procedura de Face Contouring fără operație, doar cu mici injecții cu cristale de calciu.

În urma tratamentului, care este unul simplu și rapid, se obține un aspect mai unghiular al mandibulei. Rezultatele se vor menține până la 1-2 ani, iar durata tratamentului este de 15-20 de minute, cu anestezie topică.

O bărbie mai pronunțată

O bărbie bine definită contribuie semnificativ la obținerea unui contur facial masculin. Pentru a obține o bărbie frumos conturată, poate fi realizată procedura de contur mentonier cu acid hialuronic.

Astfel pot fi rezolvate eventuale asimetrii sau problema unei bărbii prea mici, cu proiecție insuficientă.

Eliminarea bărbiei duble 

Bărbia dublă sau gușa poate să apară din mai multe cauze, precum excesul de grăsime, înaintarea în vârstă, postura nepotrivită, structura feței sau factorii genetici.

Există varianta injectării, în stratul de grăsime, a unui mix de substanțe adipolitice, care dizolvă treptat depozitele de grăsime.

Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună.

Rinoplastie fără operație pentru echilibru facial

Rinoplastia fără operație poate fi recomandată pentru a îmbunătăți simetria facială și a oferi un echilibru trăsăturilor. Forma nasului poate fi corectată cu ajutorul injectării de acid hialuronic sau a cristalelor de calciu în zonele vizate.

Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute. Se pot face și în pauza de prânz, spre exemplu, deoarece ulterior nu rămân semne și nici durere.

Redefinirea pomeților

Pomeții bine definiți sunt adesea asociați cu un aspect masculin al feței. Dacă pacientul are nevoie de îmbunătățiri în această zonă, procedura de lipofilling este adesea recomandată.

Este o procedură inovativă care presupune recoltarea unei mici cantități de grăsime și injectarea acesteia, după refiltrare, în zonele în care este nevoie de un plus de volum (cearcăne, pomeți, bărbie, buze). Tratamentul nu lasă cicatrici și nu necesită timp de recuperare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân