Părul alb poate fi foarte sexy! Un hairstilist transformă părul doamnelor în adevărate opere de artă

  • Publicat:

Părul alb nu este sinonim cu bătrânețea în viziunea lui Jack Martin, hairstilistul de origine siriană care nu mai prididește să facă față programărilor la salonul de coafură pe care îl deține în California, SUA.

El a devenit faimos odată cu transformarea uimitoare a actriței Jane Fonda, care și-a făcut apariția la Premiile Oscar de anul trecut cu o coafură complet schimbată: cu părul alb, dar extrem de sexy.


Clientele lui Jack vin chiar din țări străine, de la mii de kilometri depărtare, pentru o astfel de transformare completă de look. Jack Martin lucrează în această branșă de 28 de ani și a avut până acum peste 500 de cliente care au dorit ca părul alb să devină semnătura lor.

Nebunia transformărilor a început în 2017, când o clientă a intrat în salonul lui și i-a spus că nu mai suportă să își vopsească părul șaten o dată la 3-4 săptămâni pentru a-și acoperi firele albe. Femeia a acceptat provocarea lui Jack, care s-a gândit să o scape de această corvoadă.

După 12 ore de „magie”, părul alb al femeii s-a transformat într-o operă de artă, pe care aceasta a adorat-o pur și simplu.

Vorba a umblat, recomandările au curs, așa că Jack și-a făcut un renume din această pasiune, respectiv de a le readuce femeilor bucuria pe chip atunci când își văd noul look.

Inclusiv veșnic roșcata Sharon Osbourne, soția faimosului rocker Ozzy Osbourne, a apelat la serviciile lui Jack. Ea se vopsea săptămânal, de 18 ani, pentru a-și menține culoarea vie a părului. Odată intrată „pe mâna” lui Jack, în 8 ore, coafura lui Sharon a devenit cu totul alta.

E pur și simplu un magician. Îmi stă mult mai bine cu părul alb decât cu acel roșcat aprins. Mă chinuiam groaznic să am mereu părul vopsit perfect. De ce îmi dădeam silința să fac asta și să arăt cum nu sunt de fapt? Cel mai important e să arăți exact așa cum ești, fără artificii, a fost reacția lui Sharon.


Iar astfel de reacții sunt similare și în cazul celorlalte cliente ale lui Jack.

Aceste femei sunt foarte frustrate pentru că sunt prinse în această capcană a vopsitului la fiecare 2, 3, 4 săptămâni. Vor să se simtă libere. Nimic nu este mai important decât să fii natural, să îți accepți părul alb și să nu încerci să îl acoperi în culori care nu se potrivesc vârstei tale. Nu fac decât să le arăt femeilor că sunt frumoase așa cum sunt.

Desigur, produsele de îngrijire a părului fac diferența în salon. Însă, odată făcută transformarea spre natural, părul nu trebuie decât întreținut cu un șampon, iar vizitele la salon se reduc la 2-3 pe an, pentru revigorarea culorii. Și, foarte important, nu trebuie spălat părul cu apă fierbinte. Recomand clătirea părului cu apă rece și evitarea folosirii zilnice a produselor de styling precum placa de păr, ondulatorul, spune Jack.

Specialistul le roagă pe clientele sale să își lase părul să crească puțin, astfel încât atunci când vin la salon să se vadă culoarea naturală de alb la rădăcini. În funcție de lungimea, grosimea și culoarea părului, procesul poate dura între 8 și 14 ore. Dar rezultatele merită așteptarea!

Jack crede că aceasta nu este doar o tendință trecătoare și că femeile vor renunța treptat la vopsirea părului, mai exact la ascunderea părului alb sub „umbrela” numeroaselor nuanțe de vopsea existente.

Părul alb nu este sinonim cu bătrânețea, nu este un lucru negativ. Am întâlnit femei care la 20 de ani aveau deja părul alb. De ce să se chinuie zeci de ani vopsindu-și părul, când îl pot accepta așa cum este, când pot fi naturale și fericite cu aspectul lor?

Reacțiile clientelor mele sunt copleșitoare. De multe ori plâng de fericire când își văd părul și nu le vine să creadă cât de bine poate să arate. Le recomand hairstiliștilor să învețe această tehnică, pentru că cererile pentru părul alb în salon vor exploda, spune Jack.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân