Cele mai bune seruri de păr. Cum alegi produsul potrivit în funcție de tipul de păr

  • Publicat:
Cele mai bune seruri de păr. Cum alegi produsul potrivit în funcție de tipul de păr
Sursa foto: Shutterstock

Dacă te preocupă frumusețea părului tău, cu siguranță ai acasă o mulțime de produse pentru îngrijirea acestuia. Astfel că folosești un șampon și un balsam de calitate, o dată pe săptămână îi aplici părului o mască și îl protejezi de căldură și soare cu spray-uri speciale.

Însă există și alte produse pe care podoaba ta capilară le va aprecia, și anume seruri de păr speciale pentru îngrijire, în funcție de tipul acestuia.

Seruri de păr: beneficii

Aceste seruri de păr sunt suplimente complexe de care părul tău se va îndrăgosti rapid. Odată aplicat, serul îi oferă părului un boost de hidratare, îl netezește și îi conferă strălucire.

Serul acționează rapid în profunzimea firului de păr, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Principalul său avantaj este concentrația mare de ingrediente active care netezesc eficient părul, îl înmoaie la atingere și îl protejează de influențele externe ale mediului.

Ți-ar plăcea să folosești un ser, dar nu știi cum să-l incluzi în rutina ta de îngrijire a părului? Atenție, nu confunda niciodată acest ajutor la îndemână cu uleiul de păr, deși are tot o compoziție lichidă.

Serul de păr este un produs pe bază de silicon conceput pentru a acoperi întreaga suprafață a părului. Îi poate oferi acestuia o strălucire naturală, catifelare și hidratare, și îl poate proteja de poluare. Poate fi folosit atât pe părul uscat, cât și pe părul umed, în funcție de tipul de ser.

Există tot felul de seruri de păr, dintre care unele sunt potrivite pentru părul uscat, deteriorat sau dur, în timp ce există și seruri mai ușoare, care nu sunt împovărătoare, pentru părul gras sau fin. Cheia pentru a profita la maximum de serul pentru păr este să înveți cum să-l folosești corect.

Vali Sava, membru în echipa Londa Professional România, îți explică la ce trebuie să fii atentă atunci când îți alegi serul de păr.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul deteriorat?

„Un astfel de păr are un aspect casant, iar structura firului deteriorat este aspră. Gândește-te că serul trebuie să tonifice părul devitalizat, să reducă aspectul vârfurilor degradate și să acționeze ca un tratament pentru scalp. La fel și în cazul serului: acesta are rolul să întărească foliculii pentru a stimula creșterea părului.

Cum faci să alegi bine serul potrivit podoabei tale capilare? Caută ca acesta să conțină ingrediente puternic regeneratoare care ajută la refacerea firului de păr: lipide, acid lactic, ceramide sau fito-cheratina. Ca ingrediente naturale, recomand uleiurile (argan, struguri, migdale, jojoba) și mierea de albine”, sfătuiește Vali Sava.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul ondulat?

„Având o structură mai delicată, părul ondulat este lipsit de strălucire, greu de manevrat şi uscat. Din cauza umidității ridicate, acesta își modifică forma și se electrizează ușor. De aceea, acest tip de păr are nevoie de o îngrijire specială pentru a păstra forma buclelor și a onduleurile.

Atunci când alegi serumul, ai nevoie de ingrediente care netezesc suprafața firului și care să oferă suplețe și elasticitate în același timp. Alege produse care conțin ingrediente precum extractul de cașmir sau șampanie, ulei de avocado și aminoacizi pentru un aspect glossy”, recomandă hairstylistul.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul fin și subțire?

„Părul fin și subțire este foarte sensibil la produsele de îngrijire și de coafare pe care le folosești. De aceea, în mod special, ai nevoie de ingrediente active care fortifică şi stabilizează structura firului.

Ideal de folosit sunt acele seruri de păr care au formule uşoare, astfel încât să nu încarce părul şi să-l lipsească de volum. În acest sens, cele mai bune ingrediente sunt: creatina, extractul de bambus, cheratina sau vitamina E”, este de părere hairstylistul Vali Sava.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”