Părul gras: cum să scapi de această problemă, pe lângă șamponul uscat

Orice persoană care se confruntă cu părul gras știe cât de enervant este să fii nevoită să-ți speli părul aproape zilnic.
  • Publicat:
Părul gras: cum să scapi de această problemă, pe lângă șamponul uscat
Foto: shutterstock

Orice persoană care se confruntă cu părul gras știe cât de enervant este să fii nevoită să-ți speli părul aproape zilnic. Și nu e loc de negocieri. Dacă te întrebi cum poți scăpa de această problemă, trebuie să știi că poți ajuta scalpul să producă mai puțin sebum. Spăltul zilnic pe cap duce la uscarea scalpului, ceea ce stimulează producția de sebum. Prin renunțarea la acest obicei scalpul va produce mai puțin sebum, dar nu te aștepta să-l poți transforma într-un scalp uscat sau normal.

Sebumul este necesar pentru un păr sănătos și hidratat, în special pentru a preveni deteriorarea și ruperea lui. Iată ce poți face pentru a da un plus de prospețime părului între șamponări.

Scapă de transpirație

Cu ajutorul șamponului uscat poți scăpa de excesul de sebum între șamponări, însă nu exagera cu utilizarea lui pentru că altfel părul se va usca și va deveni vulnerabil.

Spală părul corect

Dacă rădăcina este super uleioasă, șamponul uscat nu va avea efecte tocmai bune și probabil vei fi nevoită să speli părul mult mai frecvent. Încearcă să speli părul cu un șampon normal și o dată sau de două ori pe săptămână să folosești un șampon de curățare pentru a îndepărta impuritățile acumulate pe scalp.

Află de ce se îngrașă părul

De cele mai multe ori părul se îngrașă și pentru că îl încărcăm cu produse de styling sau pentru că petrecem foarte mult timp cu mâna prin el. Încearcă să eviți aceste obiceiuri.

Nu uita să-l hidratezi

Părul are nevoie de hidratare pentru că atunci când este uscat produce mai mult sebum tocmai din acest motiv. Părul trebuie să fie hidratat de la rădăcină până la vârfuri.

Îngrijește scalpul pentru a scăpa de părul gras

Când vine vorba de eliminarea părului gras, îngrijirea trebuie să pornească de la scalp. Perierea, scrub-ul, toate acestea sunt tehnici ideale pentru a evita șamponările dese. Este foarte important ca atunci când periem părul să facem acest lucru timp de 2-3 minute pentru a putea distribui excesul de sebum către vârfuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân