Părul uscat și îngrijirea corectă a acestuia. Ce produse trebuie să folosești?

Nimic nu tratează mai bine părul uscat ca o tunsoare precisă și produsele potrivite pentru îngrijirea lui.
21.01.2022
Părul uscat și îngrijirea corectă a acestuia. Ce produse trebuie să folosești?
Foto: shutterstock

Nimic nu tratează mai bine părul uscat ca o tunsoare precisă. Dar ținând cont de faptul că acest lucru nu reprezintă o opțiune pentru mulți dintre noi, produsele profesionale de îngrijire pot fi un ajutor de nădejde în această situație. 

Grație cercetătorilor, există nenumărate șampoane, tratamente, uleiuri și produse leave-in care pot reîmprospăta un păr tern, uscat și foarte degradat. Vrei să îți menții podoaba capilară sănătoasă până la următoare tunsoare? Hairstylistii îți recomandă câteva produse de îngrijire care promit să facă minuni.

Șampon și conditioner pentru părul uscat

Dacă vrei să creezi o linie de apărare pentru un păr degradat începe ritualul de îngrijire cu un șampon și un conditioner dedicate acestui tip de păr. Ele nu vor încărca, ba dimpotrivă, împreună pot oferi părului exact nutrienții de care are nevoie. Șamponul va hrăni părul în profunzime, pe lungimi și vârfuri, iar conditionerul va oferi protecție eficientă și de durată, protejând împotriva uscării. 

Tratament leave-in de hidratare pentru părul uscat

Pentru protecția zilnică a părului, specialiștii recomandă folosirea unui spray leave-in care să întărească și să protejeze de stresul mecanic. Totodată acesta ajută la descurcarea părului și îl netezește. Se folosește după fiecare spălare, fără să încarce.

Cremă hidratantă pentru coafat

Pentru că pot fi aplicate chiar și pe părul uscat când vrei să te stilizezi rapid, acest gen de produse reechilibrează structura părului, îl hrănește și îi oferă efect anti-frizz. Sunt super hidratante, nu necesită clătire și oferă o textură mătăsoasă, naturală. Sunt perfecte pentru uscarea părului cu foehnul, netezesc firele rebele și reîmprospătează coafurile a doua zi, oferind nu doar definire și fixare, ci și strălucire. 

Transformă uleiul de păr în cel mai bun prieten al tău

Repară și hidratează părul deteriorat. Tocmai de aceea uleiul de păr nu ar trebui să iți lipsească niciodată din geanta cu care mergi la sală, la serviciu sau la întâlnirea cu prietenele. Folosit frecvent, acesta repară și hidratează părul slăbit și vârfurile despicate, fără excepție.

Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești