Tipuri de eyeliner. Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți produsul

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tipuri de eyeliner. Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți produsul
Foto: https://www.pinterest.com

Eyelinerul este asistentul principal în crearea săgeților perfecte, datorită cărora privirea devine mai intensă. Acesta are proprietatea să accentueze perfect forma ochilor, iar pentru a crea săgeți cât mai frumoase, este necesar să alegem și să utilizăm corect mijlocul cosmetic.

Tipuri de eyeliner

  • Lichid

Acest tip de produs necesită o anumită abilitate de aplicare – este folosit de make-up artiștii profesionali și de către persoanele care au deja o experiență în crearea săgeților. Trebuie să lucrați cu eyelinerul lichid rapid și în același timp cu atenție: produsul se usucă în câteva secunde, iar cu o presiune puternică asupra pensulei se întinde, astfel săgeata nu este perfectă.

  • De tip cariocă

Un astfel de eyeliner are caracteristici similare cu un produs lichid: are o durabilitate ridicată și este potrivit pentru a crea săgeți perfecte. Dar, în același timp, are un avantaj semnificativ – este mult mai ușor să lucrezi cu el și chiar și începătorii în machiajul ochilor o pot face. Un aplicator special permite nu numai crearea de săgeți expresive, ci și ajustarea grosimii acestora.

  • Gel

Un produs versatil cu durabilitate ridicată. Potrivit nu numai pentru a crea săgeți frumoase clasice, ci și pentru a desena cu precizie spațiul dintre gene și pentru a crea un substrat pentru aplicarea fardurilor. Acest tip de eyeliner se usucă rapid, așa că este important să spălați pensula după fiecare aplicare, astfel încât să nu se acumuleze un strat de reziduuri, dar și să fie gata pentru următoarea utilizare.

Sursa foto: https://www.pinterest.com

Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un eyeliner

  • Persistenţa. Săgeata, desenată cu un eyeliner de înaltă calitate, are o durabilitate ridicată pe tot parcursul zilei, fără să se răspândească peste pleoapă și fără să se șteargă. Testați calitatea produsului aplicându-l pe mână și lăsându-l să acționeze câteva ore. În același mod, este util să verificați ușurința de îndepărtare a cosmeticului în cazul în care doriți să faceți ajustări la machiaj. 
  • Rezistența la apă. Multe eyelinere sunt impermeabile. Astfel, dacă mergeți la plajă sau bazin, atunci un produs rezistent la apă va fi exact de ce aveți nevoie.
  • Compoziția. Eyelinerul se aplică pe pielea delicată a pleoapei, de aceea este important ca compoziția sa să nu provoace reacții alergice și, pe lângă componentele colorante, să conțină substanțe nutritive – precum complexe de vitamine și antioxidanți. 

Un eyeliner ales corect va contribui la crearea unui machiaj impecabil al ochilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân