Decolorarea părului și îngrijirea lui în cei mai simpli pași

După decolorarea părului, este posibil ca firul de păr să fie mai uscat și mai fragil. Tocmai de aceea, este indicat să urmezi câteva sfaturi pentru acasă.
  • Publicat:
Decolorarea părului și îngrijirea lui în cei mai simpli pași
Foto: shutterstock

După decolorarea părului, este posibil ca firul de păr să fie mai uscat și mai fragil. Tocmai de aceea, este indicat să urmezi câteva sfaturi pentru acasă, care să te ajute să îți menții structura firului sănătoasă.

„Culoarea naturală a părului este determinată de melanocite, acele celule aflate în rădăcina părului, care produc melanină, pigmentul care dă culoare părului. Decolorarea presupune înlăturarea pigmenților naturali din firul de păr”, spune Dudu Cumpăt, color specialist.

Dudu Cumpăt îți recomandă și câteva trucuri de îngrijire pentru acasă, care să te ajute să îți menții firele de păr decolorate într-o stare cât mai bună.

Îngrijirea după decolorarea părului

Usucă părul fără mișcări agresive

„Atunci când îți usuci părul este bine să îl tamponezi ușor cu prosopul, fără să folosești mișcări agresive”, spune Dudu Cumpăt.

Folosește un prosop de bumbac, cu ajutorul căruia să îți tamponezi părul după spălare. Astfel vei reuși să îndepărtezi excesul de apă, iar suvițele se vor usca mai ușor și mai rapid, fără să mai fie nevoie să folosești mult timp uscătorul.

Folosește acasă produse profesionale

Unul dintre secretele pe care le poți lua cu tine acasă din salon sunt produsele profesionale.

„O dată pe săptămână este recomandat să se folosească acasă masca. Se aplică după ce a fost eliminat excesul de apă din păr, se lasă să acționeze 5 minute, apoi se clătește din abundență”, recomandă Dudu Cumpăt.

După decolorarea părului evită aparatele de styling cu aer cald

Uită de placă sau de ondulator! Cel mai bine, potrivit lui Dudu Cumpăt, este să-ți usuci și coafezi părul cu un feon, folosit la cea mai mică temperatură. Mai mult decât atât, înainte să-ți usuci părul cu foehnul, nu uita de produsele de styling cu protecție termică.

Uleiul hidratant este important pentru părul decolorat și uscat

„Din cauza faptului că procesul chimic de decolorare al părului înlătură învelișul de acizi grași care înveleau cuticula, poți folosi un produs care mimează stratul natural de acizi grași și care îți va îmbrăca firul de păr într-un strat protector”, spune specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân