De ce trebuie să te speli pe față de două ori pe zi

Pentru a menține pielea îngrijită este foarte important să te speli pe față de două ori pe zi.
  • Publicat:
De ce trebuie să te speli pe față de două ori pe zi
Foto: shutterstock

Dacă pe întreaga perioadă a pandemiei s-a vorbit despre importanța spălatului pe mâini, să nu omitem să vorbim și despre sănătatea tenului nostru. Pentru a menține pielea îngrijită este foarte important să te speli pe față de două ori pe zi. În felul acesta previi îmbătrânirea prematură și o protejezi de factorii externi.

Dacă locuiești în mediul urban, pielea ta se confruntă zilnic cu radiațiile solare și produse de dispozitivele mobile. Să nu mai vorbim despre iritanții și sunstanțele care produc poluarea și care pot coroda bariera protectoare a pielii. Astfel se produce îmbătrânirea prematură, apar ridurile și liniile fine, dar și petele pigmentare. Un produs de curățare joacă un rol major în îndepărtarea acestor substanțe toxice, iar serumule care conțin antioxidanți pot proteja pielea.

Dacă nu-ți cureți fața prima oară, toate acele produse fancy pe care le folosești în rutina de îngrijire nu vor avea niciun efect. Dacă nu te speli pe față pielea poate fi acoperită de germeni și impurități, ceea ce face dificilă penetrarea produselor de skincare.

De ce e important să te speli pe față de două ori pe zi?

Pe față ar trebui să ne spălăm atât dimineața, cât și seara. Multe persoane obișnuiesc să se spele pe față doar seara, dar nu știu că pe timpul nopții toate toxinele din piele ies la suprafață și trebuie îndepărtate. Dacă ai pielea foarte uscată, poate că ar trebui să începi rutina de îngrijire cu un săpun delicat și să ai în vedere temperatura apei pe care o folosești. Apa fierbinte va afecta uleiul natural produs de piele, dar și bariera protectoare, ceea ce favorizează uscarea pielii. În plus, apa fierbinte închide porii, dilatează vasele de sânge și poate favoriza apariția rozaceei.

De asemenea, este o idee bună să te speli pe față ori de câte ori simți că sunt prezente impuritățile. De exemplu, poți face acest lucru după un antrenament în care ai transpirat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân