Dr. Ana Culcer

Dr. Ana Culcer este Medic Primar Pediatru și Doctor în științe medicale, având o experință de peste 50 de ani în domeniul medical.

Dr. Ana Culcer continuă tradiția unei familii vechi de medici, fiind a patra generație în linie directă. „Cele trei generații dinaintea mea au învățat medicină la Paris, Pesta și Viena, întorcându-se în țară și participând la progresul medicinii românești.”

Primul doctor Culcer a înființat în urmă cu peste 100 de ani spitalul din Târgu Jiu fiind apoi medic șef al județului Gorj, apoi al regiunii Craiova, iar în final ajungând medic șef al capitalei în 1864-1865. El devine medicul personal al domnitorului Cuza Vodă.

Bunicul, Dr. Dimitrie Culcer a continuat tradiția la spitalul din Târgu Jiu, atât că medic cât și că prefect de Gorj, construind numeroase școli și biserici.

În aceste condiții și eu încerc să păstrez nivelul ridicat al pregătirii profesionale și al comportamentului uman necesar oricărui medic și în special al oricărui pediatru. Comunicarea cu copiii este prioritară pentru a fi un bun pediatru”.

"Tatăl meu, Dr. Max Culcer, absolvent al facultății de medicină de la Paris și al Institutului Pasteur, s-a întors în județul Gorj continuând tradiția medicală. A fost un excepțional diagnostician și a participat la formarea cadrelor medicale din Gorj. A participat că și chirurg de campanie în Primul Război Mondial, fiind printre primii care a tratat plăgile răniților cu culturi de mucegaiuri, precursorul penicilinei, întorcându-se cu Meritul Sanitar clasa I și alte șapte medalii. " Dr. Ana Culcer - Medic Primar Pediatru, Doctor în științe medicale

Cu o activitate de peste 50 de ani în domeniul medical, a fost medicul șef al secției de neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București, din 1983 până în 2014.

Este formator național pe probleme de alimentație naturală. A lucrat cu UNICEF timp de 10 ani fiind trimisă la San Diego, SUA în 1996 pentru a se specializa în probleme de alimentație naturală. Ulterior a susținut cursuri că formator, în toată țară pentru medicii șef de secție și asistentele șefe ale secțiilor de nou născuți, în majoritatea județelor țării.

A dezvoltat secția de terapie intensivă neonatală, mai ales după revoluție, când a fost trimisă pentru schimb de experiență în America de două ori și în Suedia, actualizandu-și cunoștiințele și primind instrurea necesară utilizării noii apărături medicale.

Tot în acest scop a urmat 3 serii de cursuri “New Start” 1,2,3, timp de 10 ani cu echipe de medici americani în România, pentru actualizarea cunstiintelor de terapie intensivă neonatală și neonatologie în general. Toate acestea au ajutat-o să își mențînă nivelul ridicat al îngrijirii nou născuților în secția de terapie intensivă a SUUB. De asemenea în urmă acestei pregătiri intense, secția de neonatologie a SUUB a devenit spital prieten al copilului din 1995 până în prezent, promovând cu aseduitate alimentația naturală.

Totodată este unul din membrii fondatori ai Asociației de Neonatologie din România.

Concomitent, din 1992 a lucrat și în privat la cabinetul particular din sectorul 2, zona Obor, îngrijind copii de la 0 la 18 ani, cu diverse probleme intercurențe.

Convingerea ei că medic este că prevenirea bolilor este cea mai importantă pentru dezvoltarea normală a viitorilor copii și adulți, de aceea pledează pentru alimentația naturală, vaccinari și sport în aer liber. Dansa consideră că pentru a crește un copil sănătos este esențial că părinții să beneficieze de educația medicală adaptată vârstei.

Dr. Ana Culcer: Cum tratăm diareea la copii

Dr. Ana Culcer: Cum tratăm diareea la copii

Diareea la copil poate ascunde anumite boli ce necesită un consult pediatric.