Dr. Ana Culcer: Cum tratăm infecţiile şi virozele de sezon la copii VIDEO

A venit vara şi odată cu ea şi infecţiile şi virozele specifice acestui sezon cald. Dr. Ana Culcer explică ce este de făcut pentru a ne feri copiii de acestea.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem în plin sezon al vacanţelor, al excursiilor, al mersului la munte şi la mare. Bucuria concediului ne poate fi umbrită de îmbolnăvirea celui mic, mai ales că acum sunt numeroase viroze şi infecţii specifice sezonului de vară. Am avut-o invitată în studio pe doamna dr. Ana Culcer, medic pediatru cu peste 50 de ani de exerienţă cu care am vorbit despre ce avem de făcut, ca părinţi, pentru a ne feri copiii de aceste infecţii şi viroze periculoase.

Igiena este foarte importantă

Dr. Ana Culcer recomandă o igienă riguroasă ce presupune spălat pe mâini, atingerea cât mai puţin a suprafeţelor, evitarea intrării în contact cu oamenii bolnavi, evitarea pupatului copiilor pe gură sau pe mânuţe, mai ales acum în contextul pandemiei cu coronavirus. 

Evitarea înfofolirii copiilor

Părinţii trebuie să ţină cont de vremea de afară atunci când aleg hainele celui mic. O înfofolire pe timpul cald va duce la o transpiraţie excesivă şi expunerea celui mic unui risc de îmbolnăvire. De aceea, vestimentaţia adecvată temperaturii de afară este extrem de importantă în sezonul cald.

Virozele respiratorii

Atunci când copilul tuşeşte o perioadă îndelungată, face febră mare mai multe zile la rând – şi aceasta nu scade cu antitermice – este necesar ca cel mic să fie văzut de un medic pediatru care să se asigure că n este vorba de o viroză respiratorie şi să ia toate măsurile ca aceasta să nu se complice.

Virozele gastrice

În momentul în care copilul varsă sau are mai multe scaune moi pe zi, dacă face febră şi devine letargic, fără energie, din nou, este nevoie ca un medic specialist să vadă copilul. În tratamentul virozelor gastrice este important ca celui mic să îi fie oprite vărsăturile, apoi să fie hidratat – cu supe sărate, cu apă din belşug.

Doamna Dr. Ana Culcer recomandă să scoatem, totuşi, copiii în natură chiar dacă sunt bolnăviori, să evităm contactul cu alte persoane, dar să ducem copiii la aer curat. În niciun caz să îi ţinem în casă sau să nu le facem baie pentru că sunt bolnavi.

Mai multe informaţii importante despre prevenţia şi tratamentul virozelor de sezon cald la copii, în materialul video următor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Ana Culcer - Medic Primar Pediatru
Dr. Ana Culcer este Medic Primar Pediatru și Doctor în științe medicale, având o experință de peste 50 de ani în domeniul medical. Dr. Ana Culcer continuă tradiția unei familii vechi de medici, fiind a patra generație în linie directă. „Cele trei generații dinaintea mea au învățat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Primar Pediatru
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult