B&B Talk: problemele de cuplu în perioada pandemiei VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?" dezbat problemele din relaţiile de cuplu, probleme acutizate în timpul pandemiei.

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

Subiectul pe care îl dezbatem în această săptămână este despre provocările pe care le-a reprezentat pandemia pentru viaţa de cuplu. Multe persoane au trecut mai greu prin această perioadă de stres intens. Riscul de infectare, izolarea la domiciliu, şcoala copiilor desfăşurată on line, protejarea celor mai vulnerabili din familie, toate acestea s–au adăugat problemelor şi provocărilor din viaţa de zi cu zi.

Multe cupluri au profitat de timpul petrecut împreună pentru a rezolva şi discuta problemele amănate. Pe de altă parte, pentru alte cupluri, pandemia a fost „scânteia” care a reaprins vechile conflicte, violenţa domestică fiind una dintre problemele majore ale acestei perioade.

Psihologii sunt de părere că perioadele de criză au şi avantaje, deşi sunt extrem de neplăcute. Astfel, avem şansa să ne gândim la relaţia cu partenerul, s-o reevaluăm şi să ne dăm seama ce funcţionează şi ce nu.

Comunicarea este extrem de importantă pentru a menţine o relaţie funcţională. În acelaşi timp, trebuie să învăţăm să avem grijă de relaţiile noastre, să fim atenţi la nevoile noastre şi ale partenerului, pentru a putea depăşi orice problemă sau pentru a pune punct unei relaţii, dacă aceasta nu funcţionează.

O relaţie cu probleme poate fi şi un model nociv pentru copii, conflictele acute, nerezolvate având impact asupra naturii relaţiilor copiilor când ajung la vârsta adultă. Consilierea de cuplu poate fi o soluţie pentru a trece cu brio peste toate problemele. Despre toate acestea stau de vorbă în materialul video Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”.

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața