Dr. Ana Culcer: greșeli în alimentația copiilor

Ce greșeli în alimentația copiilor pot face părinții și cum pot fi evitate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Bunicii și părinții noștri au trăit vremuri în care mâncarea era raționalizată și, de aici, dorința ca cei mici să mănânce pe săturate, să nu lase nimic în farfurie și, uneori, chiar să fie îmbuibați cu alimente nepotrivite vârstei lor. Doamna Dr. Ana Culcer, medic pediatru cu experiență, ne-a spus într-un interviu marca Ce se întâmplă doctore ce greșeli în alimentația copiilor fac părinții și bunicii.

Importanța alăptării

Cea mai mare greșeală și prima dintre ele este separarea de mamă la naștere. Este important ca bebelușul să stea alături de mama lui și să înceapă să sugă, declanșând astfel lactația. Importanța laptelui de mamă este crucială pentru imunitatea copilului, dar și pentru adaptarea lui mai rapidă la viața extrauterină. Laptele de mamă este un aliment viu  nu are doar rol de hrană, ci și de clădire a propriei imunității.

Cel mai important, nu îndopați copilul

Dr. Ana Culcer spune că bebelușii știu când s-au săturat și e important să îi ascultăm și să nu îi forțăm să mănânce mai mult decât au nevoie. Un astfel de obicei le poate deregla apetitul și le poate crea obiceiuri alimentare nesănătoase în viitor, obiceiuri ce pot duce la surplusul de kilograme și chiar obezitate în viața de adult.

Greșeli în alimentația copiilor: dulciurile concentrate

După ce mănâncă ceva dulce, copiilor le crește glicemia și ar vrea să mănânce într-una. Și se ajunge la situații disperate cu copii obezi și cu probleme de sănătate cauzate de dulciuri concentrate.

Ce le putem da copiilor din bunătățile de Sărbători

Dacă vorbim de cârnați, piftie, friptură de porc pot fi date în cantități foarte mici, dar după vârsta de 2, 3 ani. Și, neapărat, carne cât mai slabă, fără grăsime.

Greșeli în alimentația copiilor

Ar trebui să avem grijă la condimente, carne grasă, ceapă sau usturoi, dulciuri concentrate, maioneze sau alte alimente ce le pot face rău celor mici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Ana Culcer - Medic Primar Pediatru
Dr. Ana Culcer este Medic Primar Pediatru și Doctor în științe medicale, având o experință de peste 50 de ani în domeniul medical. Dr. Ana Culcer continuă tradiția unei familii vechi de medici, fiind a patra generație în linie directă. „Cele trei generații dinaintea mea au învățat ...
citește mai mult
Eructațiile: de ce râgâim prea des?
Eructațiile: de ce râgâim prea des?