Vara asta iti recomandam gimnastica in apa

Miscare fara sa te supraincalzesti? Ei bine, poti face acest lucru prin aquagym.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vara asta iti recomandam gimnastica in apa
Vara asta iti recomandam gimnastica in apa

Inchipuie-ti cum e sa faci miscare fara sa te supraincalzesti, avand o senzatie continua de prospetime. Suna bine, nu-i asa? Ei bine, poti face acest lucru prin aquagym iar avantajele metodei traditionale sunt de doua ori mai mari!

Iti lucrezi mai eficient muschii, inima si, in acelasi timp, te si destinzi. Nu pe sol, ci in piscina! Asa ca, in vara asta, in numele siluetei, arunca-te in apa!

Aquafitness

Datorita efectelor sale recunoscute in ceea ce priveste tonifierea musculara realizata prin rezistenta apei, aquafitness-ul este excelent pentru muschi.

Daca te gandesti sa practici acest tip de fitness, mizeaza pe accesorii precum haltere, care vor creste rezistenta hidrodinamica, fara prea mult efort si cu rezultate sporite. Asta intrucat corpul tau scufundat isi pierde in apa pana la 90% din greutatea reala.

In acelasi timp, trebuie sa stii ca aceasta varianta de fitness iti lucreaza si muschii inimii. De cele mai multe ori, cursurile se desfasoara pe ritm de muzica, fapt ce are ca rezultat intarirea muschilor cardiaci si imbunatatirea suflului.

De acest lucru profita mai apoi intregul corp, intrucat circulatia sanguina este relansata, iar vasele de sange cu probleme isi pot redobandi supletea.

Daca ai probleme cu kilogramele in plus, afla ca prin acelasi efort, consumul energetic este mult mai mare in apa decat la sol.

Aquadinamic

Este vorba despre o forma de aerobic care iti lucreaza toti muschii in ritmuri disco, soul sau latino. De-a lungul a aproximativ 9 melodii, intreaga musculatura iti este lucrata si tonifiata, echilibrul iti este dezvoltat, iar capacitatea de coordonare in spatiu iti este imbunatatita.

Aquaciclism

Esti fana a mersului pe bicicleta insa caldura de afara e prea mare? Nici o problema! Exista varianta acvatica. Principiul pe care se axeaza: prin pedalarea in apa, corpul tau cumuleaza beneficiile atat ale gimnasticii in apa, cat si cele ale ciclismului (cardio si muscular).

Articulatiile sunt protejate, la fel si coloana, iar solicitarile musculare sunt multiplicate. Totul cu o senzatie de prospetime!

Aquapunching

Daca si tu simti nevoia din cand in cand sa iti eliberezi agresivitatea, impinsul apei cu mainile sau cu picioarele este o alternativa la metodele traditionale de body combat. Loviturile, inspirate din artele martiale, sunt principalele elemente folosite.

Foarte solicitanta, aceasta activitate iti lucreaza cat se poate de eficient muschii picioarelor si cei fesieri, totul concomitent cu un masaj relaxant pe care ti-l face apa.

Citeste si Alege-ti un sport compatibil cu jobul tau

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”