6 combinații alimentare care te ajută să slăbești. De ce e bine să pui ardei iute în mâncare

Degeaba ţii cură de slăbire dacă nu ştii să faci combinații alimentare inteligente. Cum să combini alimentele ca să ai o digestie bună, să îţi menţii sănătatea şi să arzi rapid grăsimile.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Constipația este cea mai frecventă problemă care apare din cauza unor combinații alimentare nepotrivite. Aceasta favorizează îngrăşarea şi stagnarea curei de slăbire, oboseala, balonarea, gazele intestinale, arsurile gastrice, acumularea de toxine în intestine şi crampele stomacale.

Pentru a evita aceste efecte neplăcute, este bine să ştii care sunt combinaţiile alimentare care te ajută să ai o digestie bună, să îţi menţii sănătatea şi să arzi rapid grăsimile.

Combinații alimentare care te ajută să slăbești

1. Combină condimentele cu proteinele

Condimentele ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor, scad nivelul zahărului din sânge, au efecte antibacteriene iar proteinele îţi dau energie. Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină despre care s-a demonstrat că este eficientă în procesul de slăbire prin faptul că accelerează metabolismul.

De asemenea, ghimbirul combate problemele gastrointestinale, previne formarea gazelor, cuişoarele combat indigestia, iar tarhonul menţine foarte bine nivelul glucozei. Nu uita că în cura de slăbire este recomandat să îţi iei proteinele din carne slabă (de pui sau de peşte), linte, năut şi fasole.

2. Combină legumele (mai puţin cartofii) cu toate celelalte alimente (mai puţin fructele)

Indiferent dacă mănânci o friptură, un ou, o felie de brânză sau o iahnie de fasole, este important să aşezi lângă o salată sau nişte legume proaspete sau preparate. Cartofii nu sunt recomandaţi, deoarece aceştia în combinaţie cu proteinele sau carbohidraţii nu fac decât să încetinească digestia.

Legumele conţin fibre care accelerează tranzitul intestinal şi, implicit, favorizează arderea grăsimilor. De asemenea, ele îţi furnizează energia şi nutrienţii de care ai nevoie, sunt sărace caloric şi nu favorizează în niciun fel procesul de îngrăşare.

Cele mai recomandate legume în cazul curelor de slăbire sunt broccoli, conopida, ridichile, roşiile, castraveţii, vinetele, ciupercile, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, varza, varza de Bruxelles, varza kale, anghinarea, sparanghelul, fasolea verde, ţelina, morcovii şi, în general, toate verdeţurile.

3. Combină fructele cu seminţele şi nucile

Fructele conţin puţine calorii şi se digeră foarte repede, de aceea este recomandat să le consumi în combinaţie cu câteva migdale, seminţe sau nuci, deoarece acestea conţin grăsimi sănătoase şi îţi dau o senzaţie de saţietate pentru mai multă vreme. De asemenea, dacă intenţionezi să mănânci doar o salată de verdeţuri, aruncă în ea şi câteva seminţe şi nuci. În acest fel te vei feri de înfometare şi de tentaţia de a da iama în dulciuri.

Pepenele, fie că e roşu, fie că e galben, trebuie consumat simplu, fără să fie combinat cu nimic, deoarece se digeră cel mai repede dintre toate fructele şi e mai bine să fie lăsat să se digere singur.

4. Combină citricele doar cu alte fructe acide

Pentru a avea o digestie perfectă, este bine să ai în vedere să combini fructele acide cu fructe acide. De exemplu, portocalele merg foarte bine cu căpşunile, dar şi cu merele şi strugurii, însă nu merg bine cu stafidele şi cu bananele.

5. Combină cerealele integrale doar cu lapte vegetal sau iaurt

Laptele de origine animală se digeră destul de greu şi îţi poate provoca balonare sau crampe stomacale. De aceea, dacă ţii cură de slăbire, recomandat ar fi să consumi cerealele integrale cu lapte de soia, de migdale sau de cocos. De asemenea, la fel de bine ele se digeră şi dacă sunt combinate cu iaurt.

6. Combină seminţele de in cu salate şi smoothie

Seminţele de in sunt foarte bune atunci când vine vorba de tratarea constipaţiei şi accelerarea digestiei. Deoarece sunt foarte mici şi trec nedigerate prin stomac, este recomandat să le râşneşti înainte de a le pune în salate sau în smoothie-uri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”