Slăbirea după 40 de ani, explicată de Cori Grămescu

Cori Grămescu explică mecanismele de slăbire după 40 de ani, etapă de viață cu multe schimbări în ceea ce privește metabolismul.
  • Publicat:

Multe persoane se confruntă cu dificultăți în slăbire după 40 de ani. De aceea, împreună cu Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, abordăm subiectul slăbirii după 40 de ani.

Există mai multe explicații în ceea ce privește dificultatea de a slăbi după 40 de ani. Prima ar fi aceea că metabolismul încetinește la fiecare decadă de vârstă. Iar la 40 de ani este mult mai lent decât la 20.

O altă explicație ar fi și aceasta. Multe dintre persoanele care ajung la 40 de ani cu probleme de greutate au ținut deja multe diete. Iar la fiecare reîngrășare crește cantitatea de grăsime din corp și se reduce musculatura.

Apoi există motivele clasice care ne împiedică să slăbim după 40 de ani. Printre acestea, sunt alimentația hipercalorică, sedentarismul și lipsa de timp. La femei, intervine și menopauza, care afectează metabolismul

Soluții slăbirea după 40 de ani

O altă problemă care împiedică slăbirea după 40 de ani este aceea că mâncăm mai mult după câteva cure de slăbire eșuate.

Insomnia și stresul pot fi de asemenea dușmani ai slăbirii după 40 de ani. Lipsa somnului și situațiile de stres cronic perturbă hormonii și astfel, slăbim mai greu.

Nu trebuie neglijat nici sedentarismul dacă vrem să slăbim după 40 de ani. Dacă stăm mult pe scaun și în mașină, vom scăpa mai greu de kilograme. Aceasta chiar dacă mergem de două, trei ori pe săptămână la sală.

Pe lângă programele de fitness, trebuie să avem grijă să mergem mult pe jos, să ne mișcăm în fiecare oră și să fim cât se poate de activi.

În cazul femeilor la menopauză, dificultatea de a slăbi se accentuează, chiar și în condițiile reducerii aportului caloric. Atenție maximă pentru că nu trebuie să lăsăm kilogramele să se acumuleze. Kilogramele în exces sunt grăsime și se elimină mult mai greu.

În materialul video, Cori Grămescu explică toate problemele care apar în ceea ce privește slăbire după 40 de ani. În plus, vine cu soluții pentru persoanele care vor să slăbească.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult