Cori Grămescu: sfaturi pentru a slăbi eficient VIDEO

Cori Grămescu, instructor de fitness şi nutriţionist, oferă sfaturi şi recomandări de dietă şi sport pentru toţi cei care se confruntă cu acumularea kilogramelor în plus în pandemie.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Una dintre problemele asociate pandemiei este şi acumularea kilogramelor în plus ca urmare a izolării la domiciliu. Închiderea sălilor de sport, tentaţia de a consuma alimente hipercalorice pentru a atenua stresul şi sedentarismul prelungit au făcut ca multe persoane să se îngraşe. Cori Grămescu, instructor de fitness şi nutriţionist estimează că în medie, numărul kilogramelor în plus cu care se confruntă multe persoane este de 4.

Sezonul estival a început, perioada de izolare s-a încheiat aşa că este momentul adoptării sau revenirii la un stil de viaţă sănătos, cu mişcare şi alimentaţie echilibrată. Astfel, în interviul video pe care ni l-a acordat prin Skype, Cori Grămescu reaminteşte tuturor celor care vor să scape de kilogramele în plus regulile de bază ale slăbirii.

Una dintre ele se referă la consumul crescut de legume. Acestea nu trebuie să lipsească de la nicio masă, cantitatea optimă fiind de cel puţin 200 de grame la fiecare masă. Apoi, o altă regulă importantă este să facem mişcare. Însă nu trebuie să începem direct cu antrenamente grele, dacă am fost sedentari o perioadă lungă de timp. Antrenamentele cardio uşoare trebuie combinate cu exerciţiile cu greutăţi, dar şi cu mişcări blânde din Pilates şi yoga.

Cum slăbim după 40 de ani

Se ştie că înaintarea în vârstă se asociază cu încetinirea metabolismului, mai ales în cazul femeilor, iar menopauza poate favoriza acumularea kilogramelor în plus. Tocmai de aceea, sportul, fiind un accelerator al metabolimului, trebuie obligatoriu introdus în rutină de către persoanele de vârsta a doua. Însă exerciţiile trebuie să fie blânde, fără a afecta sănătatea articulaţiilor. O altă regulă importantă a slăbirii la vârsta a doua se referă la consumul echilibrat de carbohidraţi pentru că dietele „low carb” pot fi foarte nocive.

Cori Grămescu vine cu argumente pro dietă echilibrată şi sport în intreviul pe care ni l-a acordat la finalul perioadei de izolare asociate pandemiei!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult