Monica Lupu: Sfaturi pentru un bronz sănătos și de durată VIDEO

Monica Lupu, cosmetolog, ne-a explicat cum să obținem un bronz sănătos și de durată și cum ar trebui să arate rutina de îngrijire.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Orice femeie își dorește ca pe perioada verii să aibă un bronz uniform și o piele sănătoasă în același timp. Înainte de asta, trebuie să urmăm o rutină care să ne ajute în acest sens. În fond, pielea nu trebuie pregătită doar înainte de expunerea la soare, ci și după, mai ales dacă ne dorim să avem un rezultat de lungă durată.

Am stat de vorbă cu Monica Lupu, cosmetolog, care ne-a explicat ce trebuie să facem pentru a avea un bronz sănătos și de durată.

Cum trebuie să ne pregătim pielea înainte de a merge la plajă?

Ideal pentru a merge la plajă ar trebui să avem o piele sănătoasă. Pentru ca bronzul să se așeze uniform ar trebui ca pielea să fie exfoliată și hrănită. Partea de exfoliere înainte de a merge la plajă ar trebui să se facă o dată sau de două ori pe săptămână, ceea ce ar trebui să fie o rutină absolut normală, iar partea de loționare ar trebui făcută zilnic, explică Monica Lupu.

Cum să menținem bronzul pe termen lung?

Acest proces ar trebui să facă parte din rutina obișnuită. Este ceea ce epidermul nostru are nevoie oricum. Înainte de plajă ar trebui, cam cu două zile înainte (n.r.- să se facă exfolierea). Pe perioada expunerii la soare ar trebui să se folosească SPF 50 sau peste, pentru a nu traumatiza puternic tegumentul. Loționarea trebuie făcută după fiecare expunere la soare (…) pentru că soarele face o deshidratare, iar noi ca să putem ajuta bronzul, pielea, trebuie să venim cu partea de hrănire continuă, explică specialistul.

Se recomandă ca după expunerea la soare să se renunțe la partea de exfoliere în prima săptămână și să se pună accentul pe partea de hrănire a pielii, deoarece de aceasta are mai multă nevoie. De asemenea, să nu se folosească un scrub cu particulă abrazivă mare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult