Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea: creierul este o bijuterie CSID SPECIAL

Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea a fost numit recent membru de onoare al Academiei Române și ne-a acordat un interviu despre viața sa profesională dedicată pacienților, studenților și studiului creierului.

Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea este medic primar neurochirurgie, Director Științific al Spitalului Clinic SANADOR. Iar recent, a primit distincția de membru de onoare al Academiei Române. Prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea are o carieră impresionantă în medicină, din 1997 fiind și profesor universitar de neurochirurgie.

De-a lungul vieții sale profesionale, prof. univ. dr. Alexandru Vladimir Ciurea a salvat viețile a mii de pacienți, dedicându-se studiului și tratării creierului. În ultimii ani, medicul Alexandru Vladimir Ciurea a devenit cunoscut și în mediul on line datorită sfaturilor sale prețioase în ceea ce privește sănătatea creierului.

În cel mai recent interviu pe care ni l-a acordat, prof. univ. doctor Alexandru Vladimir Ciurea ne-a vorbit despre performanțele sale profesionale și academice, dar și despre misterele creierului.

„Primul mister al creierului care m-a fascinat ca student și pe care am încercat să-l aprofundez a fost să mă întreb cum se pot să existe într-un așa volum mic, 1450 de grame, atâtea celule? Avem 100 de miliarde de celule nobile care se numesc neuroni.

Este o aglomerație de neuroni care consumă 20 la sută din tot oxigenul. Organismul este ca uzină care funcționează datorită acestor neuroni care au și activitate electrică. Creierul produce electricitate, deci este o activitate incredibilă care se produce.

Oare numărul de neuroni înseamnă că suntem mai deștepți? Sigur că da! Urmează altceva: legăturile neuronale. Orice neuron trimite informația către ceilalți. Un neuron are până la 10 mii de sinapse, de legături cu alți neuroni, deci se produce o procesare formidabilă. Neuronii prelucrează informația cu o viteză incredibilă. În creierul uman, au loc miliarde de procesări.

Într-adevăr, creierul este o bijuterie.  A apărut pe scara evoluției, ne-a fost dată de pe altă planetă, ne-a fost dată de către Divinitate? Pe mine, mă interesează ca acest creier să funcționeze cât mai bine și să fie sănătos” ne-a mărturisit prof. univ.dr. Alexandru Vladimir Ciurea.

Mai multe informații despre misterele creierului puteți afla din interviul cu totul special realizat cu reputatul neurochirurg!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult