Prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea: obiceiurile nocive pentru creier

Prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, Director Științific Spitalul Clinic Sanador, ne-a dezvălui în CSID.RO live care sunt obiceiurile nocive pentru creier.

Pentru a ne păstra cât mai mult timp sănătatea, memoria și longevitatea, unul dintre primele sfaturi ale profesorului Alexandru Vladimir Ciurea este să evităm obiceiurile nocive pentru creier. Acestea sunt extrem de frecvente în rândul omului modern.

Dovadă stă și numărul tot mai mare de persoane care fac accidente vasculare cerebrale sau boli degenerative precum Alzheimerul. Unul dintre obiceiurile nocive pentru creier este fumatul, obicei care crește riscul de cancer și boli cardiovasculare.

„Tutunul îngustează vasele de sânge cerebrale, fenomen care se întâmplă și la nivelul vaselor inimii. Tutunul nu ne liniștește așa cum avem impresia. Ne scade oxigenul și cantitatea de sânge care merge către creier, acest organ superb, o adevărată bijuterie.

Printre obiceiurile nocive pentru creier se numără și consumul de alcool. Alcoolul produce modificări cerebrale. De asemenea, scandalurile, zgomotul, furia, stresul, consumul excesiv de știri, toate bombardează creierul. La toate aceste obiceiuri nocive pentru creier, se adaugă și alte elemente din viața noastră, mai mult sau mai puțin ordonată” ne-a declarat în intervenția video din CSID.RO Live prof. dr. Alexandru Vladimir Ciurea.

Există câteva semne la care ar trebui să fim atenți pentru a ne proteja pe cât posibil starea de sănătate a creierului. Unul dintre semne este oboseala accentuată. La fel de alarmanete ar trebui să fie și episoadele de insomnie.

Care sunt semnele agresării creierului, semne apărute ca urmare a obiceiurilor nocive menționate, puteți afla din materialul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult