Prof. dr. Vlad Ciurea: top sfaturi pentru un creier sănătos

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirug, Director Științific al Spitalului Clinic Sanador, explică strategiile prin care putem avea un creier sănătos.

Un creier sănătos este una dintre condițiile esențiale pentru ca întreg organismul să funcționeze. Practic, fiecare organ și sistem din corp este controlat și gestionat de creier. Iar pentru a avea un creier sănătos, trebuie, în primul rând, să adoptăm un stil de viață sănătos.

Pentru a afla ce e de făcut ca să ne putem bucura de un creier sănătos cât mai multă vreme, am stat de vorbă într-una dintre emisiunile CSID.RO Live cu prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, Director Științific al Spitalului Clinic Sanador. Iată ce ne sfătuiește reputatul specialist!

„Primul lucru pe care-l putem face pentru creierul nostru este să ne trezim cât mai devreme dimineața, cum se trezeau pe vremuri oamenii odată cu cântatul cocoșilor. Al doilea lucru important este să bem apă dimineața, două, trei pahare. Apoi, trebuie să deschidem geamurile ca să avem în casă un aer cât mai proaspăt și curat.

Urmează micul dejun care trebuie să fie mic și să pornească „locomotiva”, adică metabolismul. Micul dejun nu trebuie să înceapă cu cafea. Cafeaua trebuie să fie la finalul micului dejun pentru a ajuta în procesul de digestie.

Al patrulea aspect important este să nu plecăm de acasă în fugă și să ne alocăm timp pentru a avea o bună ținută” sunt doar câteva dintre sfaturile pentru un creier sănătos ale profesorului Vlad Ciurea.

Puteți descoperi și alte recomandări pentru a fi în formă bună din intervenția video a neurochirurgului Vlad Ciurea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult