Dr. Mona Zvâncă: anticoncepționalele și apetitul sexual

Dr. Mona Zvâncă, medic primar ginecolog, explică modul cum anticoncepționalele pot influența libidoul.

Prezentă în emisiunea CSID.RO Live, dr. Mona Zvâncă, medic primar ginecolog, a trecut în revistă beneficiile pilulelor contraceptive, dar și modul în care acestea pot influența apetitul sexual.

„Contraceptivele orale combinate sunt probabil cea mai răspândită formă de contracepție pentru că sunt confortabile. Sigur că presupun o anumită disciplină, nu trebuie uitată nicio pilulă, trebuie luate în fiecare zi. Sunt printre cele mai eficiente și au multe efecte benefice, pe lângă contracepție. Printre acestea, sunt reglarea menstruației și diminuarea sindromului premenstrual” ne-a spus medicul Mona Zvâncă.

Însă pe lângă efectele benefice, pilulele contraceptive au și dezavantaje. „Efectele negative nu sunt multe și nu sunt foarte grave, sunt ușor de tolerat, dar trebuie cunoscute.

Unul dintre efectele negative este scăderea libidoului feminin. Aceasta apare ca urmare a modificări nivelului hormonal. În mod normal, ovarele funcționează și produc hormoni după o anumită frecvență. La persoanele care utilizează contraceptive orale combinate, această frecvență dispare. Iar această situație are drept consecință diminuarea libidoului.

Pe de o parte, este o componentă cu răsunet general asupra  organismului, o componentă psihohormală. Pe de altă parte, este un aspect local. Anticoncepționalele reduc lubrifierea și dau o senzație de uscăciune vaginală, care poate să contribuie în sens negativ asupra libidoului” a adăugat medicul Mona Zvâncă.

În cadrul intervenției video din CSID.RO Live, medicul ginecolog a vorbit și despre impactul infetilității asupra relației de cuplu. Ce ar trebui să știe persoanele care nu pot avea copii pe cale naturală puteți afla din materialul video cu medicul primar ginecolog Mona Zvâncă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mona Zvâncă - Medic primar obstetrică-ginecologie
Mona Zvâncă este medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în științe medicale, fiind supraspecializată în medicina materno-fetală. Dr. Mona Zvâncă este asistent universitar în cadrul Catedrei de Obstetrică și Ginecologie la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. A ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult