Andreea Ioniță, terapeut: exercițiu de scanare a nivelului de stres din corp

Andreea Ioniță, terapeut, ne vorbește despre cauzele profunde ale stresului și cum ne afectează el emoțional.

Cu toții știm că stresul este un dușman tăcut care ne poate produce dezechilibre în minte, suflet și corp și poate duce chiar și la apariția multor boli. Andreea Ioniță, terapeut, ne vorbește despre cauzele profunde ale stresului și cum ne afectează el emoțional, dar și ce exerciții de scanare a nivelului de stres din corp putem face.

Andreea Ioniță, despre cauzele profunde ale stresului

„Uneori ne punem în situații de tensiune și presiune și doar în ultimul moment, când efectiv ajungem în burnout, ajungem epuizați, hotărâm că nu mai putem și că trebuie să facem o schimbare în viața noastră”, explică Andreea Ioniță.

Din fericire, conectarea cu propria persoană și controlul asupra propriului corp sunt posibile.

”Cum ne putem controla toate aceste emoții de vibrație joasă și cum ne putem gestiona stresul este având o percepție diferită asupra stresului, pentru că, așa cum spuneam mai devreme, este foarte ușor să spunem „stresul este un >, mi-a distrus viața, mi-a distrus munca, mi-a distrus relațiile”, dar dacă am avea o perspectivă nouă, dacă ne-am întreba pe noi din interiorul nostru de ce am atras această situație, ce pot să schimb, ce pot să transform. Din punctul meu de vedere stresul este un prieten, ba chiar de multe ori el dovedește instinctul de supraviețuire”, explică Andreea Ioniță, terapeut.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi mai multe informații.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult