Dr. Mihaela Bilic: cum consumăm corect fructele

Dr. Mihaela Bilic, medic primar nutriționist, a abordat în CSID.RO LIVE un subiect important pentru cei care nu vor să se îngrașe: cum consumăm corect fructele.

Cum consumăm corect fructele? Iată o întrebare pe care și-o pun multe persoane mai ales vara, sezon bogat în fructe de calitate. Fructele conțin elemente valoroase precum apă, vitamine, minerale și fibre solubile. În plus, consumul alimentelor de sezon este ideeal. Acum toate vegetalele se coc natural, la soare și au maximum de nutrienți.

Pe de altă parte, fructele conțin fructoză, un zahăr natural care poate duce la îngrășare în anumite condiții. Așa că, în plin sezon cald, am abordat subiectul „cum consumăm corect fructele” în CSID.RO LIVE, alături de Mihaela Bilic, nutriționist de top. De altfel, nu de puține ori, dr. Mihaela Bilic a stârnit comentarii pe rețelele sociale ca urmare a postărilor despre fructe.

„Noi suntem construiți precum ursuleții să mâncăm fructe și să ne îngrășăm în timpul verii ca să avem grăsime pe parcursul iernii. Deci e firesc să ne îngrășăm rapid din zahărul din fructe în sezonul cald. Iar felul în care am spus de atâtea ori aceste lucruri, a clătinat profund încrederea nelimitată în fructe. Pe lângă faptul că sunt văzute precum ceva sănătos, sistemul în care sunt văzute este „cu cât mai multe, cu atât mai bine”.

Fructele nu sunt un aliment de bază, nu se mănâncă în loc de mâncare. Dar fructele sunt desertul cel mai echilibrat și sănătos pe care l-a făcut natura. Repet, sunt un desert. Compoziția fructelor este în proporție de 90 la sută apă. În plus, ele conțin fibre, vitamine, minerale, dar și fructoză. Fructoza este acel zahăr din fructe care, într-adevăr, nu duce la creșteri ale glicemiei. Însă faptul că nu crește glicemia și nu produce secreție de insulină nu înseamnă că nu îngrașă” ne-a spus medicul Mihaela Bilic.

Aflați și alte informații importante despre consumul de fructe din intervenția video realizată cu dr. Mihaela Bilic!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult