CSID.RO LIVE, 20 mai: despre slăbire, menținere și alergii de sezon

În emisiunea CSID.RO LIVE din 20 mai, subiectele abordate vor fi "slăbire și menținere" și alergiile de sezon.
CSID.RO LIVE, 20 mai: despre slăbire, menținere și alergii de sezon

În prima parte a emisiunii CSID.RO LIVE din 20 mai, Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, au abordat subiectul „slăbire și menținere” alături de Carmen Brumă și Anca Bucur, Miss Fitness Universe.

A doua parte a emisiunii va fi dedicată unui subiect de sezon care privește multă lume: alergiile de primăvară. Această temă a fost discutată cu medicul primar alergologie și imunologie clinică Claudia Nicolae.

Carmen Brumă: Beneficiile sportului asupra psihicului sunt subevaluate

20 de minute de sport sunt suficiente pentru un om care își dorește să fie sănătos, să stimuleze procesul de eliminare a kilogramelor.  Programele mele nu au antrenamente mai lungi de 20-30 de minute cu încălzire și streching”.

„Cel mai important este ceea ce mănânci într-un proces de slăbire, dacă nu ești disciplinat, n-o să reușești să faci lucrul acesta mai ales pe termen lung. Trebuie, de asemenea, un plan alimentar foarte bine structurat și bine gândit și totul asezonat cu sport”.

Carmen Brumă spune că nu e indicat să ne cântărim foarte des

Cântăritul îți poate afecta psihicul, motivația și poți fi influențată de un așa-zis eșec, de o neconcordanță. Eu le recomand celor care urmează programele mele mai mult de o dată pe săptămână, chiar o dată la două săptămâni.

Femeile în preajma menstruației e bine să evite să se cântărească atunci.

Trucul lui Carmen Brumă pentru a depăși poftele alimentare

Carmen Brumă ne-a dezvăluit ce truc folosește pentru a învinge diverse pofte alimentare.

Aștept 10 minute din momentul în care apare pofta, timp în care mă gândesc foarte bine la ceea ce urmează să fac, mai beau niște apă, de cele mai multe ori amânarea mâncatului efectiv mă ajuta să-mi temperez pofta. Dacă după 10 minute rămâne pofta, atunci mănânc. Cel mai des pofta dispare.”

Anca Bucur, Miss Fitness Universe: Ce devine un stil de viață, rămâne în continuare

Anca Bucur, fostă Miss Fitness Universe, a vorbit despre cum putem convinge copiii să facă mișcare și să aibă un stil de viață sănătos.

„Exemplul din casă este cel mai bun. Așa e. Dacă în casă există alegeri sănătoase, copilul va face la fel. Pentru o mamă asta trebuie să fie motivația supremă. Cu farfurii sănătoase, cu mișcare.”

În ceea ce privește timpul alocat sportului, aici este ceva mai dificil.

După 3-4 săptămâni, prindem obiceiul de a face sport

„Cam la 3-4 săptămâni (de când ne apucăm de sport n.r.) prindem obiceiul, să integrăm toate aceste obiceiuri sănătoase în rutina noastră.”

Anca Bucur spune că e important să diferențiem activitățile zilnice de antrenamentele fizice.

„Când vine vorba de antrenament, să aveți cele 10, 20, 30 de minute de mișcare pentru tine și pentru corpul tău.”

Medic alergolog: Ne aflăm în vârf de sezon de alergii

Medicul primar alergologie și imunologie clinică Claudia Nicolae ne-a spus care sunt plantele care pot provoca alergii: „Ne aflăm în vârf de sezon de polen de graminee, aici vorbim de ierburile de gazon, lucruri foarte obișnuite din viața noastră.

Spre vară și toamnă ne așteptăm la sezonul polenului de ambrozie și de rudele sale, artemise sau pelin.

În egală măsură putem discuta și de alergii sezoniere declanșate de mucegaiurile de exterior.”

Simptomele alergiilor sezoniere

„Atunci când vorbim de alergiile sezoniere, vorbim de conjunctivitele alergice, rinite alergice. Ochii înroșiți, strănuturi, nas înfundat, mâncărimi de nas. În vârf de sezon, poți avea fenomene de tuse seacă, respirație șuierătoare. Deseori, apar manifestări la nivelul pielii.”

Diferența între COVID-19 și alergii

„Când vorbim de COVID, e important să diferențiem o rinită alergică de orice infecție virală. Elementul definitoriu este absența febrei.

Dacă ești la prima întâlnire cu alergiile, lucrurile nu mai sunt așa de simplu de diferențiat și de diagnosticat.”

Medicul a amintit că masca de protecție este un element care le îmbunătățește calitatea vieții celor care suferă de alergii și în același timp ne poate feri de infecții respiratorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Adriana Nicolae - Medic Alergologie și Imunologie
Dr. Nicolae Adriana este Medic Alergologie și Imunologie în cadrul Clinicii Medicum din București. Experiență profesională 2015 – prezent Medicum București – medic primar alergologie și imunologie clinică Septembrie 2015 – prezent Medicover 2010 – 2015 Clinică Polisano ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân