Dr. Anca Hâncu: beneficiile postului intermitent

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, vorbește pe larg despre beneficiile postului intermitent.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Beneficiile postului intermitent au fost studiate de-a lungul timpului și sunt dovezi care le certifică. Dr.Anca Hâncu, medic nutriționist, ne-a explicat cum poate fi integrat fastingul în stilul nostru de viață. 

Sunt mai multe modalități de a ține post intermitent. O variantă și, poate, cea mai accesibilă care nu are nevoie de intervenția medicală constă în a mânca o cantitate mai mică de calorii două zile pe săptămână. Însă, Dr. Anca Hâncu ne avertizează că, dacă ținem acest post intermitent, nu înseamnă că în celelalte zile vom putea mânca mult și nesănătos. În celelalte zile trebuie să mâncăm sănător, corect, conform unui model mediteranean. Nu mâncăm oricât, orice și apoi credem că cele două zile pe săptămână ne salvează. Acesta este un mod nesănătos de a mânca și o cale sigură spre a dezvolta ulterioare probleme de sănătate.

Este important ca înainte de a începe un post intermitent să mergem la un consult medical cu un medic nutriționist care să ofere niște repere pentru postul intermitent.

O altă variantă de fasting este să alegem o fereastră de opt sau 12 ore în care să nu mâncăm. Aceasta ar putea corespunde cu mâncatul cinei de la ora 18, 19 până a doua zi dimineața, când vom lua micul dejun. Medicul atrage atenția asupra importanței micului dejun, studiile arătând că cei care mănâncă frecvent această masă au mai puține probleme cu greutatea.

Beneficiile postului intermitent sunt multiple: de la reglarea glicemiei, la scăderea în greutate, la o mai bună funcționare a tranzitului intestinal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Anca Hâncu - Medic generalist, Doctor in stiinte medicale, Nutritionist
Dr. Anca Mihaela Hâncu este Medic acreditat la nivel european în Medicina Stilului de Viață, Medic Generalist, Nutriționist, Doctor în Științe Medicale, Coordonator Centru de Medicina Stilului de Viață. A contribuit activ la educația medicală prin proiecte de stil de viață sănătos. În ...
citește mai mult