Cel mai bun pește pentru slăbire, dar și sortimentele de evitat

Aflați ce sortimente de pește ajută la slăbire, dar și care sunt peștii cu cele mai multe toxine!

Vara bate la ușă și cu siguranță, mulți dintre voi vor să slăbească. În această perioadă, se recomandă să mai renunțăm la carne, mai ales dacă ne-am făcut plinul la mici de 1 mai. Ca să ne potolim foamea, ar trebui să optăm pentru peștele de apă sărată, bogat în omega 3 și alte grăsimi sănătoase. Să nu uităm că peștele conține și vitamina D.

Variante ieftine găsim online sub formă de conservă. Sardinele și tonul se pot cumpăra la borcan sau conservă. Încă se mai găsesc conserve care costă sub 10 lei.

O salată de legume cu sardine sau cu ton se face rapid. Deci e bună și dacă suntem pe fugă. Ideal ar fi să consumăm peștele de la borcan sau variantele proaspete, pregătite de voi.

Evident, cele mai bune alegeri sunt peștii de captură, în varianta cât mai proaspătă. Dacă găsiți sardine, somon, guvizi, stavrid sau alți pești de mare la ofertă, nu ezitați să îi cumpărați și să îi gătiți simplu, la cuptor, cu ulei de măsline și lămâie. Hamsiile și șprotul sunt și ele perfecte.

O masă ideală din pește este compusă din 200 de pește, o garnitură de legume gătite simplu, alături de o salată generoasă. Puteți consuma și un cartof copt sau câteva linguri de orez alături de pește, tot împreună cu o salată. Ideal ar fi ca la fiecare masă să consumați o treime din necesarul zilnic de proteine.

Într-o dietă echilibrată, se recomandă ca peștele să fie consumat de două, trei ori pe săptămână. Feriți-vă însă de peștele foarte mare pentru că acolo e cea mai mare cantitate de mercur și alte toxine. Adică mâncați mai rar ton roșu, lup de mare, macrou mare, pește spadă sau rechin.

Pentru informații despre dietă și nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult