Oferta Kaufland de Ziua Copilului: PUZZLE pentru dezvoltarea mentală a copiilor

  • Publicat:

Prinde oferta Kaufland de Ziua Copilului, valabilă în perioada 24-30 mai! În catalogul supermarketului am găsit câteva jocuri tip puzzle ideale pentru copii, care ajută la dezvoltarea armonioasă a acestora. Prețul acestor jocuri pornește de la 14,99 lei, fiind astfel accesibile tuturor.

Deși pare simplu să pui laolaltă niște piese și să rezolvi un puzzle, creierul lucrează din greu pentru a executa această sarcină. Iar răsplata este pe măsură: copii mai atenți, mai încrezători în ei înșiși, abilități motorii și sociale îmbunătățite, memorie mai bună și conexiuni neuronale stimulate. Motive suficiente pentru a te alătura copiilor în rezolvarea acestui joc educațional care poate fi un real antrenament pentru sănătatea creierului.

Iată care sunt beneficiile rezolvării de puzzle-uri pentru copiii mici, dar și pentru părinți sau bunici.

Copii plictisiți? Atrage-le atenția cu un puzzle!

Rezolvarea puzzle-urilor presupune muncă de echipă, așa că micuții își pot lua drept coechipieri părinții sau bunicii în această misiune. Un astfel de joc ajută la sporirea abilităților sociale a copilului, care va fi mai atent, mai curios și mai dispus să asculte sfaturile.

Studiile arată că un copil de 3 ani nu poate fi atent mai mult de 15 minute, însă rezolvarea de puzzle-uri îl va ajuta să deprindă răbdare, concentrare și atenție pentru a rezolva imaginea, aspecte care sigur îi vor fi de folos ca viitor adult.

Totodată, rezolvarea unui puzzle crește încrederea în sine a copilului mic, iar acest lucru îl va ajuta pe viitor, pregătindu-l pentru provocările care vor apărea la grădiniță sau la școală.

Potrivit studiilor, puzzle-urile sunt jocuri interactive care au beneficii și asupra sistemului nervos. Atunci când reușim să compunem integral imaginea din piesele de puzzle, creierul secretă dopamină, neurotransmițător asociat cu starea de bine, optimismul și motivația. Iar aceste beneficii sunt importante atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În oferta Kaufland de Ziua Copilului găsești puzzle-uri pentru copii în care trebuie compuse piesele, 24 la număr, pentru a realiza un tigru, o sirenă, o brigadă de pompieri sau o fermă, la doar 14,99 lei. Acestea sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Imaginație, creativitate și abilități motorii îmbunătățite

Dacă vrei să îmbunătățești abilitățile de coordonare mână-ochi ale copilului, oferă-i un puzzle. Acest joc îl va ajuta să deprindă mai ușor ulterior scrisul de mână, dar este util și pentru dezvoltarea imaginației și creativității sale, datorită pozelor colorate și atractive.

Atunci când potrivește piesele de puzzle, copilul își pune la treabă și gândirea logică. De asemenea, dacă anumite piese nu se potrivesc, copilul le pune deoparte și își amintește de ele la momentul potrivit, antrenându-și astfel și memoria.

Puzzle-urile sunt ideale și pentru a-i învăța pe copii să facă diferența între diferite forme geometrice, cum ar fi pătratele, triunghiurile, cercurile sau dreptunghiurile, sau formele unor obiecte ori animale, îmbunătățindu-și astfel vocabularul și cunoștințele generale.

În oferta Kaufland de Ziua Copilului găsești și puzzle-uri mai complexe, de 1.500 sau 2.000 de piese, care trebuie să formeze un peisaj din Veneția, un far pe malul oceanului, o casă de la țară cu o curte plină de flori și o pisicuță care se plimbă pe alee sau o panoramă colorată din Miami. Aceste puzzle-uri costă doar 24,99 lei și pot fi realizate de cei mici împreună cu părinții sau bunicii.

Foto: Kaufland

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: