Puzzle-urile reduc stresul posttraumatic

Rezolvarea de puzzle-uri, precum Tetris, imediat dupa producerea unui eveniment traumatizant poate contribui la reducerea starilor de rau si a cosmarurilor pacienţilor care sufera de tulburari provocate de stresul posttraumatic.
  • Publicat:
Puzzle-urile reduc stresul posttraumatic
Puzzle-urile reduc stresul posttraumatic

Rezolvarea de puzzle-uri, precum Tetris, imediat dupa producerea unui eveniment traumatizant poate contribui la reducerea starilor de rau si a cosmarurilor pacienţilor care sufera de tulburari provocate de stresul posttraumatic, potrivit unui studiu britanic, citat de Reuters.

Potrivit specialistilor de la Universitatea Oxford, cercetarile intreprinse pâna acum ar putea conduce la descoperirea unor tratamente pentru stoparea cosmarurilor, semnul distinctiv al sindromului tulburarilor de stres posttraumatic.

In majoritatea situatiilor, sindromul este indus de traumele provocate de razboaie, de ranile suferite in lupte sau de asistarea la scenele in care militarii sunt raniţi sau ucisi. Specialistii spun ca sindromul se caracterizeaza prin irascibilitate, accese de furie, insomnii, probleme de concentrare, atenţie sporita sau tresariri exagerate.

In plus, pacienţii care sufera de sindromul tulburarilor de stres posttraumatic pot retrai de multe ori, in subconstient, evenimentele care i-au marcat. Cercetatorii britanici considera ca acest proces ar putea sa interfereze cu modul in care memoria senzoriala se formeaza in perioada imediat urmatoare producerii unei traume si poate ajuta la reducerea numarului flashback-urilor de memorie.

Citeste cartea saptamanii recomandata de CSID: "Greseala vraciului: batalia pentru Comitat", de Joseph Delaney

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân